Politika

"Tas nav priekš manis": Viņņika paskaidroja izstāšanos no "Gods kalpot Rīgai"

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийДепутат Рижской думы Ирина Винник
Депутат Рижской думы Ирина Винник - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izšķirošo lomu pēdējā laika notikumos Rīgas domē nospēlēja Oļega Burova nemācēšana vienoties un rast kompromisus ar citiem politiskajiem spēkiem, paziņoja galvaspilsētas deputāte Irina Viņņika.

RĪGA, 26. februāris – Sputnik. Vairāki "Gods kalpot Rīgai" valdes locekļi aizritējušajā nedēļā pameta partiju, pieci no viņiem ir Rīgas domes deputāti. Tā ir Eižēnija Aldermane, Irina Viņņika, Igors Solomatins, Andrejs Kameņeckis, Vjačeslavs Stepaņenko un Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko.

Rīgas deputāte Viņņika pastāstīja Sputnik Latvija pa izstāšanās iemesliem no "Gods kalpot Rīgai". Pēc viņas domām, partijas līderim Oļegam Burovam trūkst prasmju strādāt ar cilvēkiem.

"Mēs ar kolēģiem kopš paša sākuma domājām, ka Burovs ir labs saimniekotājs un administrators, kurš pārvalda informāciju noteiktās jomās, taču viņam trūkst politiskā līdera īpašību. Burovs nekad nav pratis strādāt ar cilvēkiem, vienmēr ir bijis tā, ka viņš ir viens, bet pārējie ir apkārt. Partijā tā nedrīkst būt. Viņam neiznāca piespiest vai pierunāt domubiedrus iet viņa noteiktajā virzienā," pastāstīja Viņņika.

Pēc viņas sacītā, Burovs kopš paša sākuma sāka pieņemt vienpersoniskus lēmumu, komunikācija ar partijas biedriem kļuva reta, savukārt pēdējos mēnešos viss aizgāja pa pieskari.

Мэр Риги Олег Буров - Sputnik Latvija
Politika
Burovs par Rīgas domes atlaišanu: nevajag spridzināt tiltus

"Izšķirošo lomu šeit nospēlēja Burova nemācēšana vienoties un rast kompromisus ar citiem politiskajiem spēkiem. Mūsu frakcijā sāka augt pretošanās… Pirms daudziem gadiem es biju dibinātāja pavisam citai partijai – ar citu darba stilu, ar citu vadību, ar citu lēmumu pieņemšanas stilu. Šobrīd esmu izrādījusies partijā, kur pastāv Burovs – un visi pārējie, kuriem ir jāstrādā viņa labā, pat nezinot, ko viņš grasās darīt. Tas nav priekš manis," nobeigumā sacīja Viņņika.

Partija "Gods kalpot Rīgai" 29. februārī partijas kongresā apspriedīs kandidātus, kuri ir jāiekļauj priekšvēlēšanu sarakstā, kur pirmais numurs joprojām būs Burovs. Gaidāms, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 25. aprīlī.

Это не для меня: депутат Винник объяснила выход из партии "Честь служить Риге"
Ziņu lente
0