Lauksaimnieki izveda traktorus Strenču ielās: tuvojas novadu reforma

© Sputnik / Георгий Зимарев / Pāriet pie mediju bankasТрактор
Трактор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā turpinās protesta akcijas pret Administratīvi teritoriālo reformu – ielās tiek izvesta lauksaimniecības tehnika.

RĪGA, 25. februāris – Sputnik. Lauksaimnieki sarīkoja protesta akciju pret Strenču pievienošanu Valkai un izveda pilsētas ielās aptuveni 50-70 smagās tehnikas vienību, paralizējot satiksmi, vēsta Tvnet.

Rokās protestētāji turēja plakātus ar uzrakstiem "Rokas nost!", "Arī Gauja tek uz Valmieru!" un citiem lozungiem.

Akcijas dalībnieki pieprasīja Latvijas Saeimai atcelt lēmumu par Strenču novada, Beverīnas novada Trikātas pagasta un Burtnieku novada Ēveles pagasta administratīvo pievienošanu Valkai. Protestus atbalstīja arī lauksaimnieki no Limbažiem un Krimuldas.

Pēc protestētāju sacītā, gadījumā, ja politiķi viņos neieklausīsies, šādas akcijas ne vien atkārtosies, bet kļūs vēl radikālākas.

Vietējās pašvaldības vadītājs Jānis Pētersons atzīmēja, ka akcija tika sarīkota tāpēc, ka politiķi neieklausās iedzīvotāju domās un ignorē kritērijus, ko pieņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Iedzīvotāju neapmierinātība ir saistīta ar to, ka Valka no šiem novadiem atrodas daudz tālāk, nekā Valmiera, kas apgrūtinās tiem komunikāciju ar valsts iestādēm, darba meklējumus un skolu meklējumus saviem bērniem, kā arī privāto dzīvi.

Šis nav pirmais gadījums, kad ar novadu reformu neapmierinātie iedzīvotāji liek rokā lauksaimniecības tehniku: VARAM pārstāvju un teritoriju iedzīvotāju tikšanās laikā, kuras vēlas iekļaut jaunajā Saulkrastu novadā, arī uz ceļiem izveda traktorus.

Otrdien, 25. februārī, pagastu likteni lems Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sēdē.

Ziņu lente
0