Latvijā plāno bez maksas "izlabot" seksa industrijas klientus un darbiniekus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdība plāno piemērot naudas sodus cilvēkiem, kuri izmanto seksa industrijas darbinieču pakalpojumus un neapmeklē speciālu uzvedības korekcijas programmu.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Otrdien, 25. februārī, Latvijas Saeimā plāno pastiprināt likumu attiecībā pret tāda veida darbībām kā prostitūcija, vēsta Bb.lv.

Patlaban Latvijā prostitūcija ir legāla, lai gan bordeļu organizēšana ir aizliegta. Seksa pakalpojumus atļauts sniegt tikai mājās, ar nosacījumu, ka kaimiņi neiebilst un 100 metru attālumā neatrodas skola vai baznīca.

Taču valdībā grasās izskatīt likumprojektu, kas paredz naudas sodus cilvēkiem, kuri izmanto prostitūtu pakalpojumus un neapmeklē speciālu uzvedības korekcijas programmu.

Likumprojektu izstrādāja Latvijas Iekšlietu ministrija (IeM). Likumprojekta izstrāde notika vairāku gadu garumā.

Dokuments paredz vecuma paaugstināšanu, sākot no kura ir atļauts izmantot seksa pakalpojumus – tas tiks pacelts līdz 25 gadiem. Ar prostitūciju varēs nodarboties tikai dzīvoklī vai viena dzīvokļa mājā, kas atrodas pakalpojumu sniedzēja īpašumā vai kuram ir rakstisks līgums par dzīvojamo telpu īri.

Seksa industrijas darbinieces - Sputnik Latvija
Piecsimt tūkstoši eiro no budžeta – lekcijām prostitūtām

Taču dzīvoklī vai mājā nedrīkstēs nodarboties ar prostitūciju, ja tajā atrodas bērns vai iebilst citi iemītnieki.

Turklāt, saskaņā ar likumprojektu, valstij būs jāpiešķir budžeta līdzekļi seksa industrijas darbinieku rehabilitācijai, kā arī korekcijas programmai tiem, kas šos pakalpojumus izmanto.

2019. gadā iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens piedāvāja ierobežot Latvijā prostitūciju, līdz pat tās aizliegšanai. Kā arī sodīt tos, kuri pērk seksa pakalpojumus, un likt viņiem iziet rehabilitācijas programmu. Rehabilitācija ir nepieciešama arī tiem, kuri sniedz seksa pakalpojumus, un viņiem ir jāpalīdz darba meklējumos, atzīmēja ministrs.

Ģirģens paziņoja, ka ir dīvaini runāt par cilvēku tirdzniecību demokrātiskā valstī XXI gadsimta sākumā. Pēc viņa teiktā, cilvēku tirdzniecība izpaužas lielākoties kā vervēšana seksa pakalpojumu sniegšanai un nelegāla nodarbināšana. Cilvēku tirdzniecība iet roku rokā ar ekonomiskajiem noziegumiem, un organizētā noziedzība nepastāv, ja tai nav pieprasījuma.

Ziņu lente
0