Žurkas iebiedējušas veselu māju Rīgā. Namu pārvalde neko nedara

CC0 / @pixabay / Крысы
Крысы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" uzskata, ka pie notiekošā vainojami paši iedzīvotāji, bet cilvēki baidās pat vienkārši iziet uz ielas.

RĪGA, 23. februāris - Sputnik. Daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājus Ilūkstes ielā 12, Pļavniekos pārsteidzis žurku uzbrukums, taču uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) nesper nekādus soļus, lai pilsētniekiem palīdzētu, stāsta "MK Latvija".

Telekanāla TV3 programmā korespondenti parādīja: žurkas droši saimnieko pie atkritumu tvertnes mājas tuvumā. Grauzēji mīt alās zem mājas betona malojuma. Savukārt iedzīvotāji baidās iziet pastaigā ar bērniem un mājdzīvniekiem – viņi ir satraukušies par to, ka žurkas varētu būt agresīvas.

Programmas autori atklāja, ka RNP pārstāvis pie visa vaino pašus iedzīvotājus – sak, viņi izmet atkritumos pārlieku daudz pārtikas, kas savukārt vilina dzīvniekus.

Крысы - Sputnik Latvija
Igaunijā žurkas veiksmīgi uzbruka e-valstij

Veselības inspekcijas pārstāve Ilona Drišļuka pastāstīja, ka sūdzības no šī nama iedzīvotājiem nav saņemtas.

Viņa atzīmēja, ka parasti tamlīdzīgas problēmas risina nama pārvaldnieks – inspekcija iesaistās gadījumā, ja nelaimes mērogi sasnieguši tādu līmeni kā tagad Pļavniekos.

RNP preses sekretārs Krists Leiškalns, komentējot situāciju, pastāstīja, ka organizācija saņēmusi divas sūdzības: viena no tām pienākusi 2019. gada oktobrī, otrā – nesen.

Pēc viņa vārdiem, deratizācija nama pagalmā Ilūkstes ielā bija ieplānota jau pirms nedēļas, taču to nācies atcelt kanalizācijas avārijas rezultātā.

2019. gada septembrī cita Rīgas rajona iedzīvotājus tikpat lielā mērā satrauca pārtikas kodes uzbrukums – kukaiņi lidoja dzīvokļos no ielas. Imantas rajona iedzīvotāji demonstrēja sociālajos tīklos savu likstu un deva viens otram padomus, kā no tās atbrīvoties.

Toreiz komentētāji bija vienisprātis – tāds uzbrukums radies no putraimiem, ko izdala mazturīgajiem. Acīmredzot, tajos iemetušies kāpuri.

Ziņu lente
0