Rīga nosvinēs Uzvaras dienu, pat ja kļūs latviska

© Sputnik / Sergey Melkonov9 мая в Риге: площадь у памятника Освободителям
9 мая в Риге: площадь у памятника Освободителям - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas bijušais vicemērs, partijas "Alternatīva" loceklis Vadims Baraņņiks pastāstīja, kas notiks ar 9. maija svētkiem Rīgā, ja Rīgas domes vēlēšanas notiks 25. aprīlī.

RĪGA, 22. februāris — Sputnik. Partijas "Alternatīva" līderis Rīgas domē, bijušais Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks intervijā radio Baltkom ieteica nesaistīt Rīgas domes nākotni ar Uzvaras dienas svētkiem Rīgā.

Baraņņiks ir pārliecināts, ka Uzvaras pār nacismu un Otrā pasaules kara beigu 75. gadadienas svētki 2020. gadā Rīgā notiks neatkarīgi no pilsētas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātiem.

Politiķis akcentēja, ka savu darbu partijā nekad nav sajaucis ar 9. maija svētku organizāciju Rīgā, un šoreiz svētkus atzīmēs, neskatoties ne uz ko, pat gadījumā, ja vara Rīgas dome krasi mainīsies pēc vēlēšanām, kas varētu notikt jau 25.aprīlī.

"Šogad atzīmēsim Uzvaras 75. gadskārtu. Mēs palīdzēsim padarīt šos svētkus skaistākus un labākus," ir pārliecināts Rīgas bijušais vicemērs.

Atgādināsim, ka Rīgas domes neatkarīgo deputātu frakcijas deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs, Vitālijs Dubovs un Vadims Baraņņiks, agrākie "Saskaņas" biedri, pārgāja Aleksandra Mirska partijā "Alternatīva" un no tās piedalīsies Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās.

Iepriekš Saeima apstiprināja likumprojektu "Par Rīgas domes atlaišanu". Saskaņā ar Pašvaldību likumu galvaspilsētā tiks iecelta pagaidu administrācija, kas pildīs domes funkcijas līdz brīdim, kad pašvaldība jaunajā sastāvā sapulcēsies uz pirmo sēdi.

Latvijas prezidents Egils Levits izsludinās likumu par Rīgas domes atlaišanu jau nākamajā nedēļā, un tad ārkārtas vēlēšanas varētu notikt 25. aprīlī.

Историк Игорь Гусев - Sputnik Latvija
Intervija
Zaudētāju triumfs: šodien krieviem Latvijā atriebjas par uzvaru Lielajā Tēvijas karā

Nacionālā apvienība jau vairākkārt ziņojusi par saviem plāniem pārņemt varu Rīgā. Piemēram, februāra sākumā NA kongresa gaidā tās līderis Raivis Dzintars paziņoja, ka VL-TB/LNNK darīs visu iespējamo, lai pēc ārkārtas vēlēšanām "Saskaņa" vairs nebūtu "pie stūres" Rīgas domē.

Dzintars aicināja latviešu partijas apvienoties un patiešām nacionālisti Rīgas domes gaidāmajās vēlēšanās veidos kopīgu sarakstu ar partiju "Latvijas reģionu apvienība". Uz galvaspilsētas domes vadītāja krēslu plāno pretendēt nacionāļu pārstāvis Einārs Cilinskis.

Politologs Kristiāns Rozenvalds sarunā ar Sputnik Latvija atzīmēja, ka NA Rīgas domē noteikti nokļūs. Taču viņiem neizdosies padarīt Rīgu latvisku.

Rozenvalds paskaidroja, ka Rīga arī agrāk, kad to vadīja "krievu" mērs Nils Ušakovs no "Saskaņas", nebija krieviska, tāpat arī nekļūs latviska, ja pie stūres pēkšņi stāsies kāds latvietis.

Ziņu lente
0