Kurināja naidu starp latviešiem un citiem: latvieti tiesās par antisemītiskām publikācijām

© Pixabay/ Daniel_B_photosМолоток судьи
Молоток судьи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizdomās turamā vārds nav zināms, taču ir zināms, ka viņš stāsies Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas priekšā par naida kurināšanu starp latviešiem un citu tautību pārstāvjiem.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Latvietis, kurš stāsies Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas priekšā, tiek turēts aizdomās par antisemītiska rakstura publikācijām sociālajos tīklos, vēsta Grani.lv.

Aizdomās turamā vārds netiek atklāts. Taču ir zināms, ka runa ir par tekstu publicēšanu sociālajos tīklos, kuri provocē starpnacionālus konfliktus, nacionālā naida kurināšanu un satur naidu pret ebrejiem.

Migrants. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pew Research Center: Baltijas valstīs vērojamas spēcīgas ksenofobijas izpausmes

Ģenerālprokuratūrā paskaidroja, ka apsūdzētais apzināti īstenoja darbības, kuru mērķis bija provocēt naida kurināšanu starp latviešiem un citu tautību pārstāvjiem.

Viņu tiesās pēc Latvijas Krimināllikuma 78. panta otrās daļas. Iespējamajam naida kurinātājam gadījumā, ja viņa vaina tiks pierādīta, draud cietumsods līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

Atgādināsim, ka KF prezidents Vladimirs Putins savas darba vīzītes laikā uz Izraēlu, kas notika janvārī, paziņoja, ka jebkāda veida ksenofobijas un antisemītisma izpausmes ir nepieņemamas – tas beidzas ar Aušvicu.

Putins uzsvēra, ka visai pasaules sabiedrībai ir jābūt ļoti uzmanīgai, lai pretotos jebkāda veida ksenofobijas izpausmei un nepieļautu Holokausta atkārtošanos.

Ziņu lente
0