KNAB trūkst speciālistu, taču tas nevar atļauties maksāt augstas algas

© пресс-фотоЛоготип KNAB
Логотип KNAB - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc KNAB Izmeklēšanas darbību lietu priekšnieka vietnieces Inetas Cīrules sacītā, iestādei ir grūti piedāvāt potenciāliem darbiniekiem pienācīgu algu.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) nepietiek labu speciālistu, taču atrast tos nav tik vienkārši, sacīja radio Baltkom intervijā KNAB Izmeklēšanas darbību lietu priekšnieka vietniece Ineta Cīrule, raksta Mixnews.lv.

"Nepietiek resursu, gribas vairāk. Mums ir 150 štata vietas, bet aizņemtas ir 135. Pieaug ierosināto lietu skaits, katram izmeklētājam ir lielāka slodze," sacīja Cīrule.

Pēc viņas domām, jāatrod vēl 30-40 cilvēki, kuri nodarbotos ar izmeklēšanas darbībām un analītiku. Taču šādiem speciālistiem finanšu jomā ir nepieciešams konkurētspējīgs atalgojums.

Работа в офисе - Sputnik Latvija
Kā kļūt par ziņotāju: KNAB skaidro

"Mums labam speciālistam pagaidām nav ko piedāvāt. Tā ir valsts problēma. Arī policijā atzīmēja, ka aiziet vairāk cilvēku, nekā atnāk. Mēs bieži ņemam cilvēkus no Valsts policijas. Izmeklētāja darbs nav tik vienkāršs. Mēs visi skatāmies kino, tur atnāca, ierakstīja, lieta atklāta. Bet ne viss ir tik vienkārši. Tā ir kaudze papīru, bezmiega naktis, spēcīgs raksturs, prasme komunicēt. Un algas, protams," nobeigumā sacīja Cīrule.

Iepriekš par darbinieku trūkumu sūdzējās policijā. Sputnik Latvija rakstīja, ka Rīgas Pašvaldības policijai ir nepieciešami jauni darbinieki, struktūrā ir vairāk nekā 140 brīvu vakanču.

Visnopietnākais iemesls, kādēļ radās šāda kadru problēma, ir tas, ka ne visi pretendenti iztur smago atlases konkursu. Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcija novēršanas komitejas sēdes laikā pasūdzējās, ka daudziem kandidātiem nepiemīt pietiekamas rakstiskās runas prasmes.

Ziņu lente
0