Latvijai nav naudas "gudrajiem" fotoradariem: projekts ir slēgts

© Sputnik / Sergey MelkonovСтационарный фоторадар на улице Юглас в Риге
Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība nav atradusi līdzekļus, lai turpinātu pilotprojektu autotransporta vidējā ātruma mērījumiem uz Tīnūžu šosejas.

RĪGA, 14. februāris — Sputnik. Latvijai trūkst līdzekļu "gudro" fotoradaru tālākajam darbam autotransporta vidējā ātruma mērījumiem uz Tīnūžu šosejas, vēsta LTV7 krievu valodā.

"Gudrie" radari Latvijā sāka darbu 1. aprīlī. Sistēma darbojas sekojoši: automašīnai šķērsojot noteikta ceļa iecirkņa robežu, pirmais radars fotografē tās numuru un fiksē laiku. Izbraucot no šī ceļa iecirkņa, transporta līdzeklis atkal tiek nofotografēts. Pēc tam ar atbilstošas metodikas palīdzību tiek aprēķināts vidējais ātrums, ko salīdzina ar konkrētajā zonā atļauto. Ja autotransports pārsniedzis atļauto ātrumu, autovadītājam tiek izrakstīta soda nauda.

Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Latvijā izslēgti "gudrie" radari: nav naudas to uzturēšanai

Autovadītāji tika brīdināti par sistēmas darbību ar informatīvu ceļazīmju palīdzību, tāpat kā gadījumā ar stacionārajiem fotoradariem.

Kustības vidējā ātruma kontroles sistēma darbojās septiņus kilometrus garā šosejas iecirknī Tīnūži-Koknese. Bija plānots, ka tamlīdzīgas sistēmas tiks uzstādītas arī citos ceļa posmos, kur bieži tiek fiksēti ceļu satiksmes negadījumi, ja pilotprojekts izrādīsies sekmīgs.

Taču rudenī Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs jau paziņoja, ka fotoradaru nākotne ir apšaubāma, jo soda naudas pienesumi valsts budžetā izrādījušies zemāki, nekā sākotnēji plānots. Viņš paskaidroja, ka finansējums radariem, kas uzstādīti pirmajā projekta posmā, nav paredzēti.

Valsts policijas bijušais priekšnieks Ints Ķuzis paziņoja: sistēmas darbības laikā konkrētajā iecirknī nav fiksēta neviena avārija.

Ziņu lente
0