Stomatologiem maksās par pārcelšanos uz reģioniem

© pexelsВ кабинете стоматолога
В кабинете стоматолога - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stomatologi, kuri piekritīs vismaz piecus gadus pastrādāt ārpus galvaspilsētas, var rēķināties ar finansiālu atbalstu un pārvākšanās izmaksu kompensāciju.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Ministru kabinets paplašinājis mediķu loku, kuri var saņemt finansiālu atbalstu, pārceļoties darbā no Rīgas uz reģioniem, vēsta MK vietne.

Ārsti, kuri piekritīs vismaz piecus gadus pastrādāt ārpus galvaspilsētas, var rēķināties ar pārvākšanās izmaksu kompensāciju (visiem ģimenes locekļiem) un finansiālu atbalstu, kam jāsedz izdevumi dzīvei divu gadu laikā. Piemēram, precējies ārsts ar diviem bērniem šajā gadījumā saņems 13,09 tūkstošus eiro. Sistēmu izstrādājusi Veselības ministrija ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu.

Больница в Валге - Sputnik Latvija
Visi ārsti runā krieviski: Valkas iedzīvotājiem atvieglos veselības aprūpi Valgā

Patlaban piedāvājumā iekļauto mediķu loks ir paplašināts: tajā iekļauti stomatologi, donoru centros un tiesu medicīnas ekspertīzē strādājošie mediķi, kā arī sociālās aprūpes un rehabilitācijas sfērā strādājošie speciālisti – ārsti, ārstu palīgi, fizioterapeiti, ergoterapeiti, medicīnas māsas un māsu palīgi.

No 2018.gada šādas kompensācijas saņēmuši jau 508 medicīnas darbinieki — 69 ārsti, 83 māsas, 245 māsu palīgi, 90 ārstu palīgi, 2 ergoterapeiti, 11 fizioterapeiti un 8 akušieres. Valstij tās izmaksājušas 3,9 miljonus eiro. Kompensāciju sistēmu plānots pielietot līdz 2023.gada beigām.

Aizvadītajā nedēļā Lielo pilsētu asociācijas pārstāvji tikās ar Veselības ministrijas valsts sekretāri Dainu Mūrmani-Umbraško, lai apspriestu bērnu stomatoloģijas kritisko stāvokli lielpilsētās.

Starp bērnu stomatologu pieejamības problēmas iespējamiem risinājumiem izskanēja ieteikums pagarināt zobārsta sertifikātu tikai gadījumā, ja ārsts noslēgs līgumu par bērnu ārstēšanu.

Ziņu lente
0