Politika

Deputāts rāda iekšlietu ministram vidējo pirkstu: attiecības koalīcijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāts Artuss Kaimiņš, kurš pirms dažiem gadiem pārmeta Veiko Spolītim nepieklājīgus žestus Saeimas sēdes laikā, šoreiz ir izcēlies pats – sarunā ar Sandi Ģirģenu pacēlies vidējais pirksts.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš īsi pirms koalīcijas partneru sadarbības padomes sarunā ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu nodemonstrēja nepieklājīgu žestu. Šo brīdi fiksējis telekanāla TV3 operators, vēsta Skaties.lv. Abas puses situāciju nekomentē.

Labi zināms, ka divi koalīcijas partneri – "Jaunā konservatīvā partija" un "KPV LV" – apmainās savstarpējiem pārmetumiem. No Saeimas frakcijas izslēgtais Kaimiņš paziņoja par lēmumu izstāties no partijas. Viņš ne reizi vien kritizējis KPV LV ministrus, kuri viņam pārmetuši sakarus ar konservatoriem.

Par domstarpībām liecina arī janvāra vidū raidījumā "900 sekundes" paustie Ģirģena izteikumi: "Kaimiņa kungs nav cietušais "KPV LV", viņš jau sen strādā JKP labā. Faktiski nenāca uz frakcijas sēdēm, visu informāciju piegādāja Strīķes kundzei. Principā šis aktieris ir atgriezies tur, kur viņam ir jāstrādā – pie savas mammas -, un tā ir Strīķes kundze."

Iepriekš Sputnik Latvija stāstīja par citu skandālu ar žestiem, kurā netieši bija iesaistīts arī Kaimiņš. Tiesa, toreiz viņš bija tikai liecinieks. 2017.gada oktobrī Saeimas sēdē no "Vienotības" izslēgtais Veiko Spolītis politiķa Kārļa Krēsliņa (NA) uzstāšanās laikā parādīja latviešu kultūrā aizvainojošu žestu "šaurā piere". To izmanto, lai parādītu kāda cilvēka garīgo atpalicību, intelektuālās attīstības trūkumu.

Депутат Сейма Артур Кайминьш демонстрирует собравшимся часть госбюджета по депутатским квотам - Sputnik Latvija
No pretiniekiem sabiedrotajos: kāpēc Artuss Kaimiņš palēcienā pārauj kājas

Spolīša žests kameru objektīvā nenokļuva, taču citi deputāti to pamanīja. Artuss Kaimiņš piekrita sniegt liecību, taču sūdzējās: viņš no Saeimas tribīnes izteicis piezīmi Spolītim, un pats par to saņēmis Saeimas spīkera piezīmi. Kaimiņš norādīja, ka ar šo žestu Spolītis nav raksturojis Kaimiņu.

Politiķis atzina, ka viņam kļuvis kauns: deputāts Spolītis sēž pirmajā rindā un demonstrē šo žestu izglītības ministram Kārlim Šadurskim, kurš smejas, vēderu turēdams.

Jāpiebilst, ka vēlāk šo incidentu izskatīja Saeimas Ētikas komisija.

Ziņu lente
0