Politika

Kariņš neatlaidīs ekonomikas ministru, Bordāns neapmierināts

© alsts kanceleja/ State Chancellery Follow / Ministru kabineta sēdeПремьер-министр Кришьянис Кариньш и министр юстиции Янис Борданс
Премьер-министр Кришьянис Кариньш и министр юстиции Янис Борданс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministrs Krišjānis Kariņš varētu atrast trūkumus ikvienas ministrijas darbā, tādēļ viņš negrasās atlaist ekonomikas ministru.

RĪGA, 11. februāris – Sputnik. Trūkumus un nepadarītus darbus var atrast jebkurā ministrijā, taču kopumā valdības darbs iet pareizā virzienā – šādi tieslietu ministra Jāņa Bordāna aicinājumu atlaist ekonomikas ministru Ralfu Nemiro komentēja premjerministrs Krišjānis Kariņš, vēsta Latvijas Radio.

Attiecības starp JKP un KPV LV saasinājās pēc tam, kad ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) uz disciplinārlietas izskatīšanas laiku atstādināja no amata Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Ēriku Eglīti, kurš savukārt paziņoja, ka atstādināšana saistīta ar viņa nevēlēšanos iecelt Latvenergo padomē ekonomikas ministra padomnieku Pāvelu Rebenoku. Iepriekš KPV LV dibinātājs Kaimiņš apsūdzēja Rebenoku ietekmes tirdzniecībā.

Министр внутренних дел Сандис Гиргенс - Sputnik Latvija
Politika
Ģirģens: pastiepju roku Bordānam, bet viņš pagriežas un aiziet

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) šajā sakarā vērsās pie premjerministra ar aicinājumu atstādināt no amata ekonomikas ministru.

"Par atsevišķu ministru darbību vai nedarbību: ja es gribētu, es varētu kritiski skatīties uz jebkuru ministriju, jo visās ministrijās ir nepildīti darbi," atzīmēja premjers.

Taču viņš atzīmēja, ka Pāvels Rebenoks netiks iecelts uzņēmuma Latvenergo padomē, jo viņam ir atteikts pielaides valsts noslēpumam piešķiršanā.

Bordāns atzīmēja, ka nav apmierināts ar pārrunu iznākumu, un iemesli, kādēļ "Nemiro kungs neatbilst tam koalīcijas modelim un valdības deklarācijai, joprojām pastāv".

Iepriekš Saeimas neatkarīgais deputāts Didzis Šmits paziņoja, ka konflikts koalīcijā – tas ir mēģinājums izstumt no valdības partiju KPV LV, un šī procesa lokomotīve ir JKP.

Ziņu lente
0