Maxima Latvija atklāta inficēta gaļa: nav zināms, Latvijas vai Lietuvas

© Foto : pixabayМясо
Мясо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Maxima veikalu tīkla tiek izņemta gaļas produkcija, gaļa izrādījusies inficēta: liellopu gaļu un cūkgaļu no Latvijas un Lietuvas nosūtīja uz pārbaudi.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Piektdien, 7. februārī, mazumtirgotājs Maxima Latvija atklāja, ka tirgo inficētu gaļu, vēsta Bb.lv.

Internetā pastāv uzskats, ka inficēšanās avots meklējams svaigā gaļā. Cūkgaļu, liellopu gaļu un no tām taisītos pusfabrikātus sākuši izņemt no pārdošanas.

Uzņēmuma komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule atzīmēja, ka uz pārbaudi nosūtīta gan Lietuvas, gan Latvijas piegādātāju produkcija.

Rezultāti būs zināmi vien jaunnedēļ, otrdien. Patlaban neko konkrētu par problēmu nav iespējams pateikt.

Dupate-Ugule paskaidroja, ka inficēta var būt kaut kāda konkrēta ceha produkcija vai arī tā ir veselas gaļas kravas problēma.

Pirms kļūs zināms, kur atrodas inficēšanās avots, svaiga gaļa Maxima Latvija netiks pārdota, tāpat arī pusfabrikāti, kas ir izgatavoti no tās, tostarp marinētie pusfabrikāti.

Участок охлаждения, заморозки и хранения мяса. - Sputnik Latvija
No kurienes gaļa: pircējiem labāk nezināt, ka cūkgaļa veikalos nav audzēta pašu mājās

Maxima Sabiedrisko attiecību un korporatīvo jautājumu daļas vadītāja Ernesta Dapkiene pateica, ka šāds lēmums pieņemts saistībā ar aizdomām par produkcijas kvalitāti.

Zināms, ka Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests ir informēts par notikušo.

Iepriekš vēstīts, ka 2019. gadā liels skandāls izcēlies sakarā ar inficētu liellopa gaļu no Polijas, kas no pagrīdes lopkautuves tika piegādāta 12 Eiropas Savienības valstīs.

Slimo dzīvnieku gaļa nokļuvusi arī Latvijā – 27 kilogramus gaļas no šīs partijas iegādājusies AS Lido. Pie tam Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests, sākot pārbaudi, konstatēja, ka no šī apjoma 9 kg tolaik vēl atradas uzņēmuma noliktavā, bet 18 kg nonākuši sabiedriskajā ēdināšanā.

Noskaidrojies, ka sabiedriskās ēdināšanas iestādes nav paspējušas izmantot liellopa gaļu no Polijas ēdienu pagatavošanai. Ziņots, ka nepārdotā produkcija izņemta.

Pie tam PVD uzsvēra, ka pēc termiskas apstrādes gaļa patērētājiem nav bīstama.

Jāpiebilst, ka Polija ieņem septīto vietu ES liellopu gaļas ražošanas apjomu ziņā. Pērn valstī saražotas 558,5 tonnas sarkanās gaļas. Aptuveni 85% liellopu gaļas Polija eksportē.

Ziņu lente
0