Sakārtojiet ceļu, patronas sakratīsiet: Daugavpils nepriecājas par poligonu

© Sputnik / Sergey MelkonovШведский гусеничный вездеход Bv 206 латвийской армии
Шведский гусеничный вездеход Bv 206 латвийской армии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Armijas poligona paplašināšanas plāni Vaboles pagastā "pārvelk krustu" pāri Daugavpils lidostas reanimācijas cerībām.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Daugavpils mērs ir neapmierināts ar valdības plāniem paplašināt armijas poligonu novadā. Viena no prioritātēm tagadējās valdības deklarācijā apstiprināto uzdevumu izpildē ir "Meža Mackeviču" poligona paplašināšana Vabones pagastā 28 km no Daugavpils. Poligona teritorijā plānots izveidot administratīvo zonu, noliktavu zonu, autotransporta zonu, šautuves zonu, kā arī militāro mācību zonas un laukumus.

Разминирование прохода в минном поле с помощью подрыва специального боеприпаса - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kādiem nolūkiem Latvija paplašina armijas poligonus

Daugavpils paraplanieristu kluba vadītājs Sergejs Samuilovs sarunā ar izdevumu "Naša gazeta" pastāstīja, ka šo plānu rezultātā, domājams, virs pilsētas sāks manevrēt iznīcinātāji un novada gaisa telpa tiks slēgta.

"Jau tagad iezīmēta gaisa telpas zona TSA-3, kam pašlaik piešķirts pagaidu statuss, tomēr tā skar visai plašu teritoriju – no Lociku ciema līdz Lietuvas robežai no Daugavpils puses un gandrīz līdz Jēkabpilij. Sakarā ar poligona paplašināšanu Vabolē, es uzskatu, ka ar laiku tā kļūs pastāvīga un tiks slēgta lidojumiem, jo virs visiem armijas poligoniem lidot ir aizliegts," viņš pastāstīja.

Tas ne tikai sagādās neērtības paraplanieristiem, bet arī pārvilks treknu krustu pāri visiem Daugavpils lidostas atdzimšanas plāniem, kas atrodas netālu no Lociku ciema.

"Labāk apvedceļu BEIDZOT sakārtojiet! Izkratīsiet tak visus savus patronus! Solīto naudu mediķiem iedodiet - kur jūs puišus ĀRSTĒSIET? Kazarmas un barakas būvesiet? Tak sarēķiniet izmirušos pagastus un skolas reģionā!

Vienīgi Daugavpilij šī šautuve nozīmē, ka nekādas lidostas Locikos nebūs!" Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš pauda sašutumu savā lapā Facebook.

"Meža Mackeviču" poligons kļuva īpaši pazīstams pērnā gada rudenī, kad tajā nokļuva apšaudē vairāki sēņotāji no pilsētas.

Ziņu lente
0