Vajadzīgi darbinieki: netālu no Olaines cels Ķīnas finiera fabriku

© Sputnik / Sergey MelkonovЧасть линии по производству фанеры для завода в США разработана и построена в Латвии
Часть линии по производству фанеры для завода в США разработана и построена в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Projekta vadītājs Mārtiņš Kraujiņš pastāstīja, ka jaunā fabrika radīs vairāk nekā 40 darba vietas, taču tiks uzaicināti arī strādnieki no ārvalstīm.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Ķīniešu uzņēmējiem piederošais uzņēmums "Kornbest" Olaines novadā būvēs finiera fabriku, raksta "Telegraf".

Почтовый ящик - Sputnik Latvija
Latvijas pasts pārtraucis sūtījumu piegādi uz Ķīnu

Ziņots, ka ražotne atradīsies industriālajā teritorijā netālu no Olaines. Plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti 2020. gada ceturtajā ceturksnī. Ražošana sāksies pēc iekārtu uzstādīšanas un noregulēšanas, pastāstīja "Kornbest" projektu vadītājs Mārtiņš Kraujiņš.

"Sākotnēji skatīsimies uz produkciju ap 5000 m3 mēnesī. Kad rūpnīca sāks strādāt plūdeni, ar laiku plānojam audzēt apjomus. Rūpnīcas galvenais mērķis ir piegādāt materiālu mūsu pašu rūpnīcai Āzijā, taču labvēlīgos tirgus apstākļos neizslēdzam iespēju produkciju tirgot citiem klientiem," stāstīja projektu vadītājs.

Izejvielas tiks iegādātas vietējā tirgū. ES līdzfinansējums pašreizējā projekta posmā nav paredzēts, taču uzņēmuma attīstības tālākajos posmos, iespējams, tiks piesaistīti eirofondu līdzekļi.

Kraujiņš norādīja, ka, pateicoties fabrikai, parādījies vairāk nekā 40 jaunas darba vietas, ieskaitot administratīvos amatus.

"Par darbarokām mēs domāsim tuvāk atvēršanas brīdim, taču, kā rāda citu uzņēmumu pieredze, ir iespējams piesaistīt darbiniekus, ja piedāvā konkurētspējīgu, tajā pašā laikā taisnīgu un atbilstošu samaksu. Noteikti kāda daļa būs arī viesstrādnieki," atzina Mārtiņš Kraujiņš.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas preces Ķīnā ir augstu vērtētas. Piemēram, Ķīnas vēstnieka Latvijā Liana Dzjaņcjuaņa un Rīgas mēra Oļega Burova tikšanās laikā 2019. gada novembrī diplomāts atzīmēja, ka pēdējos gados Latvijas un Ķīnas sadarbība nostiprinās, tostarp arī ekonomikas jomā.

Мужчина в пустом офисе - Sputnik Latvija
Latvijā nav ne apkopēju, ne inženieru: bizness meklē strādniekus Ukrainā un Ķīnā

Kā piemēru Lians Dzjaņcjuaņs minēja Rīgas laku un krāsu rūpnīcas produkcijas pielietojumu jaunās lidostas būvdarbos Pekinā, turklāt šī produkcija atzīta par labāko. Tagad Ķīna uzsākusi pārrunas ar rūpnīcu par produkcijas izmantošanu ēku būvdarbiem Harbinā.

Ķīnā pieprasīti ir arī citi Latvijā ražoti produkti: rudzu maize, medalus, piena produkti, kā arī Latvijas kosmētikas kompānijas Stenders produkcija.

Lians Dzjaņcjuaņs konstatēja, ka Ķīnas investori ļoti interesējas par Latvijas tirgu.

Ziņu lente
0