Inficēšanās gadījumam: Latvijas premjerministrs sasauks krīzes padomi

© Sputnik / Sergey MelkonovМероприятие памяти баррикад 1991 года на Домской площади в Риге. Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Мероприятие памяти баррикад 1991 года на Домской площади в Риге. Премьер-министр Латвии  Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neraugoties uz to, ka līdz šim inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu no Ķīnas Latvijā netika atklāti, valsts valdība sasauks Krīzes vadības padomes sēdi, lai pārliecinātos par to, ka valsts ir gatava epidēmijai.

RĪGA, 31. janvāris – Sputnik. Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš nozīmēja uz 4. februāri Krīzes vadības padomes sēdi, vēsta Mixnews.lv.

Varasiestādes, acīmredzot, ir ārkārtīgi noraizējušās par koronavīrusa 2019-nCoV izplatīšanos, un uztraucas, ka epidēmija var nonākt arī līdz Latvijai. Ņemot vērā ro, ka ārpus kontinentālās Ķīnas robežām inficēšanās gadījumi ir reģistrēti Honkongā, Makao, Taivānā, Taizemē, Japānā, Dienvidkorejā, ASV, Kanādā, Vjetnamā, Singapūrā, Nepālā, Francijā, Austrālijā, Malaizijā, Vācijā un Somijā.

Ceturtā februāra sēdes dalībniekiem ir mērķis pārliecināties par to, ka atbildīgie dienesti ir gatavi gadījumam, ja Latvijā tiks konstatēti koronavīrusa inficēšanās gadījumi.

Vērts atzīmēt, ka, saskaņā ar Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas datiem, patlaban Latvijā nav pacientu ar koronavīrusu.

Медработники с коробкой у больницы в Ухане  - Sputnik Latvija
Koronavīrusa upuru skaits Ķīnā pieaudzis līdz 170 cilvēkiem

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule radio Baltkom intervijā paziņoja, ka Latvijas speciālisti ir gatavi atsevišķiem inficēšanās gadījumiem. Ja Latvijā tiks konstatēts koronavīruss 2019-nCoV, saslimušos vedīs uz Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu, savukārt bērnus – uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu.

Ārsts, Rīgas Stradiņa universitātes docents Dins Šmits telekanāla RigaTV24 raidījumā "Preses klubs" brīdināja, ka Latvijai ir jānoturas līdz pavasarim, kad mainīsies laikapstākļi un Ķīnas koronavīruss zaudēs savu spēku. Lai gan, pēc viņa sacītā, patlaban uztraukumam nav pamata.

Šmits atzīmēja, ka vislabāk no infekcijas slimībām pasargā regulāra roku mazgāšana un citas elementāras personīgās higiēnas procedūras.

Atgādināsim, ka 2019. gada decembra beigās Ķīnas varasiestādes paziņoja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā.

Pirmajiem saslimušajiem bija sakars ar jūras velšu tirgu. Eksperti provizoriski noskaidroja, ka par slimības ierosinātāju kļuva jauna tipa koronavīruss – 2019-nCoV. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, kopējais ar pneimoniju saslimušo skaits, ko izraisīja jaunais koronavīrusa veids, Ķīņā sasniedzis 7 711 cilvēkus, no kuriem 170 rezultātā ir miruši.

Ziņu lente
0