Latvijas iedzīvotāji šoziem redzējuši sauli 2-6 stundas nedēļā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Anomāli siltā un mitrā laika dēļ saulaino dienu skaits Latvijā strauji sarucis. Kādām pilsētām šoziem paveicies visilgāk baudīt saulainu laiku.

RĪGA, 26. janvāris — Sputnik. Kopš 2019.gada novembra saule Latvijā parādījusies ļoti reti – vidēji ne vairāk kā 2-6 stundas nedēļā, raksta Mixnews.lv, atsaucoties uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem.

Ziņots, ka no 1.novembra līdz 21.janvārim Alūksnē saule spīdējusi 28 stundas, Zosēnos – 33 stundas, Kolkā – 55 stundas, Daugavpilī – 51 stundu, toties Liepājā - "veselas" 69 stundas.

Цветущая сакура в Парке Победы в Риге - Sputnik Latvija
Anomālā ziema Latvijā tuvojas rekordam: Mērsragā piefiksēts +10 grādu siltums

Tātad, piemēram, Liepājā, kas tiek uzskatīta par vienu no saulainākajām vietām valstī, saule parādījusies vidēji 5,9 stundas nedēļā, bet Alūksnē – vidēji 2,4 stundas nedēļā.

Jāpiebilst, ka par normu šajā gadalaikā Latvijā tiek uzskatītas 14-45 saulainas stundas mēnesī. Pie tam agrākajos gados šajā laika periodā – no novembra līdz janvārim saule vidēji bija redzama 5-9 stundas nedēļā.

Sinoptiķi uzskata, ka saulainā laika krasā samazināšanās šoziem ir saistīta ar pašreizējo neparasti silto un mitro laiku.

Iepriekš vēstīts, ka februāris, domājams, arī būs silts, taču cikloni no Atlantijas joprojām ienes valstī brāzmainu vēju un nokrišņus. 

Ziņu lente
0