Gripa Latvijā: epidēmijas upuru skaits pieaudzis līdz trīspadsmit

© Sputnik / Вадим АнцуповГрадусник и таблетки
Градусник и таблетки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja janvāra sākumā tika ziņots par septiņiem pacientiem, kuri mira gripas dēļ, tad mēneša beigās runa jau ir par 13 cilvēkiem, kuru dzīvību aiznesis vīruss.

RĪGA, 23. janvāris – Sputnik Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sniedza statistiku, saskaņā ar kuru, kopš gripas sezonas sākuma, 2019. gada 30. septembra, no vīrusa jau ir miruši 13 cilvēki, vēsta Mixnews.lv.

Девочка с симптомами гриппа - Sputnik Latvija
Šogad biežāk slimo bērni: kad gripas epidēmija Latvijā sāks iet mazumā

Vēl 10. janvārī statistika runāja par 7 mirušajiem. Bija zināms, ka gripas vīruss aiznesa piecu sieviešu un divu vīriešu dzīvības. Pacientu vecums bija no 53 līdz 89 gadiem. Tika atzīmēts, ka viņiem visiem bija blakusslimības, tādas kā hroniskas sirds un asinsvadu saslimšanas, elpceļu slimības, cukura diabēts un hroniskas nieru un aknu slimības.

Taču, kā atzīmē SPKC, saslimšana ar gripu pagājušajā nedēļā ir nedaudz mazinājusies, sastādot 93,6 gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Slimnīcās atradās 73 pacienti ar gripu.

Visvairāk saslimušo bija Valmierā, Liepājā, Jēkabpilī un Jūrmalā.

Neskaitot to, aizritējušajā nedēļā tika reģistrēti 828,8 akūtu elpceļu infekciju gadījumu uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, kas ir mazāk, nekā janvāra otrajā nedēļā.

Nāve no Ķīnas

Atgādināsim, ka pasaule šobrīd noraizējusies par jauno koronovīrusa veidu. Decembra beigās Ķīnas varasiestādes paziņoja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā. Provizoriski noskaidrots, ka par slimības ierosinātāju kļuvis jauna veida koronovīruss – 2019-nCoV. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, mirušo skaits no jaunā koronovīrusa veida Ķīnā sasniedzis 9 cilvēkus, apstiprināti 440 inficēšanās gadījumi.

Птицы на рельсах - Sputnik Latvija
Ar gripas vīrusu inficēti baloži un vārnas: kā ASV iesauca armijā spārnaiņus

Tikmēr vīruss jau ir izplatījies ārpus Ķīnas robežām, inficēšanās gadījumi ir fiksēti Dienvidkorejā, Japānā, ASV un Taizemē, gadījumi ar aizdomām par inficēšanos ir atklāti Singapūrā, Honkongā un Austrālijā. Ķīnas varasiestādes oficiāli apstiprinājušas, ka vīruss tiek nodots no cilvēka cilvēkam.

Taču, kā paziņoja Slimību profilakses un kontroles centra Risku un profilakses analīzes departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, Latvijas iedzīvotāji var neuztraukties, viņiem inficēšanās riski ir ārkārtīgi niecīgi.

Ziņu lente
0