Policija nevēlas aizliegt alkoholu Skolu jaunatnes dziesmu svētkos Rīgā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policijai Rīgā nepietiek resursu, lai kontrolētu alkohola tirdzniecības vispārēju aizliegumu galvaspilsētā.

RĪGA, 21. janvāris — Sputnik. Rīgas pašvaldības policija ideju aizliegt tirgot alkoholu un tabakas izstrādājumus Skolu jaunatnes dziesmu svētkos Rīgā, vēsta Tvnet

Aizvadītajā nedēļā ārsti atklātā vēstulē aicināja aizliegt alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecību XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā Rīgā.

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) pārstāvis Toms Sadovskis paskaidroja, ka katros skolēnu dziesmu un deju svētkos policija iesaista ievērojamus resursus, lai pie katras svētku dalībnieku mītnes vietas būtu vismaz viens kārtības sargs. Tāpat liels skaits policistu strādā pasākumu norises vietās. Ja tiks ieviesti papildu ierobežojumi, policija būs spiesta samazināt resursus savu pamata funkciju izpildei – patrulēšanai un reaģēšanai uz izsaukumiem.

"Brīdī, kad RPP trūkst vairāk nekā 10% darbinieku un Valsts policijā ar personālsastāvu situācija nav labāka, pastāv bažas, ka šo ierobežojumu kontrolei vienkārši var nepietikt cilvēkresursu," uzsvēra Sadovskis.

Kā vienmēr tamlīdzīgos pasākumos, RPP plāno speciālus reidus veikalos, bāros un kafejnīcās, lai kontrolētu, ka alkohols, tabakas izstrādājumi, enerģijas dzērieni un dažāda veida elektroniskās smēķēšanas vielas netiek tirgotas nepilngadīgajiem.

Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Pat neprot rakstīt bez kļūdām: Rīgas policijas priekšnieks sūdzas par jauniešiem

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku operatīvās vadības grupas vadītājs un bijušais Valsts policijas priekšnieka vietnieks Artis Velšs piezīmēja, ka aizliegums pārdot alkoholu vairāk ir emocionāls nevis praktisks priekšlikums.

Viņš norādīja, ka ir skaidrs: mediķi vēlas pievērst sabiedrības uzmanību alkoholisma problēmai jauniešu vidū, taču viņš nesaskata veidu, kā aizliegumu juridiski ieviest realitātē.

"Neviens neliedz svētku dalībniekiem alkoholu paņemt līdzi no citiem reģioniem. Ar esošajiem policijas resursiem būs ļoti grūti izkontrolēt, vai pārdevēji netirgo alkoholu. Turklāt jāņem vērā, ka ir daļa sabiedrības, kurai svētki neinteresē un šāds aizliegums ietekmētu arī viņu tiesības iegādāties akcizētās preces," uzsvēra Velšs.

Ziņu lente
0