Jaunie tarifi nepatīkami pārsteigs elektromobiļu īpašniekus

© Sputnik / Sergey MelkonovЗарядка для электромобилей в Старой Риге
Зарядка для электромобилей в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar jaunajiem tarifiem Nissan Leaf akumulatora pilna uzlāde izmaksās 49 eiro. Par šo summu var nopirkt 35 litrus benzīna un, piemēram, ar Volkswagen Golf nobraukt gandrīz 600 kilometrus. Elektromobilis spēs pārvarēt tikai 385 kilometrus.

RĪGA, 21. janvāris — Sputnik. Elektromobiļu uzlāde Eiropā to īpašniekiem izmaksās vairāk nekā benzīna automašīnu īpašniekiem. Pie šāda secinājuma nonākuši eksperti, iepazinušies ar jaunajām cenām DUS.

Viens no lielākajiem elektromobiļu uzpildes staciju tīkliem Eiropā – Ionity nosaucos jaunos tarifus. Iepriekš elektromobiļa īpašnieks par automašīnas akumulatora pilnu uzlādi maksāja 8 eiro, bet turpmāk nāksies maksāt 0,76 eiro par kW/h, vēsta iauto.lv.

Международная выставка автоиндустрии Auto 2019. Демонстрация подзарядки электромобиля Nissan Leaf - Sputnik Latvija
Septiņsimt tūkstoši eiro izmesti vējā: Latvijai nāksies stimulēt elektromobiļu iegādi

Plānots, ka jaunie tarifi – saskaņā ar faktisko patēriņu - stāsies spēkā no 31. janvāra. Daudzos gadījumos, atzīmēja interneta izdevums AutoEvolition, uzpilde šī tīkla stacijās elektromobiļu īpašniekiem būs neizdevīga salīdzinājumā ar izdevumiem par klasiskajām automašīnām ar iekšdedzes dzinēju. Tas var radīt nepatīkamu pārsteigumu ekoloģisko automobiļu entuziastiem.

AutoEvolition aprēķināja, ka pēc pārejas pie jaunā tarifa automašīnas Nissan Leaf akumulatora pilna uzlāde (62 kW/h) izmaksās apmēram 50 eiro. Pēc būtības – tikpat, cik pilna benzīna bāka kompaktas klases automašīnā. Pie tam auto ar benzīna dzinēju var nobraukt daudz vairāk nekā elektromobilis ar pilnu akumulatoru.

Ionity ir uzpildes staciju tīkls, ko izveidojušas kompānijas BMW Group, Daimler, Ford Motor un Volkswagen Group. Vēlāk tām pievienojās arī Hyundai. Šobrīd tīkls aptver vairāk nekā 200 uzpildes stacijas 20 valstīs. Ionity paskaidroja, ka jaunā cenu politika ir "pārskatāmāka un ekonomiski dzīvotspējīga". DUS tīkls apgalvo, ka pastāvīgajiem klientiem būs pieejamas dažādas lojalitātes programmas, kas dāvās īpašas cenas un noteikumus.

Ziņu lente
0