Paulam dod cerību: Latvija vēl var atgriezt viņam bankā "sadegušo" miljonu eiro

© Sputnik / Evgeniy Biatov / Pāriet pie mediju bankasТворческий вечер, посвященный 80-летнему юбилею маэстро Раймонду Паулсу
Творческий вечер, посвященный 80-летнему юбилею маэстро Раймонду Паулсу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raimonds Pauls satika FKTK vadītāju Santu Purgaili radiostacijas gaitenī un pavaicāja par savu Latvijas Krājbankā "sadegušo" miljonu eiro; atbildi ierēdne sniedza visai valstij dzirdot.

RĪGA, 17. janvāris – Sputnik. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītāja Santa Purgaile noliedza Raimonda Paula kritiku attiecībā uz Latvijas Krājbankas likvidatoriem, kuri joprojām saņem prāvas algas no "sadegušās" naudas, kamēr pats komponists nespēj atgūt savus līdzekļus. Pēc viņas sacītā, maestro vēl var saņemt savu naudu, te viss ir atkarīgs kā reizi no tā, cik labi strādās administratori.

"Latvijas Krājbankā likvidatori strādā, taču saņem viņi tikai noteiktu procentu no naudas, kuru viņiem ir izdevies atgriezt tiem, kam banka ir palikusi parādā. Ja viņi neko nesavāc, viņi arī algu nesaņems," pateica Purgaile Latvijas Radio 4 raidījumā "Darbības personas".

Pēc viņas teiktā, likvidatori var saņemt ievērojamas algas tikai tajā gadījumā, ka kādam būs atgriezuši "ievērojamu" summu. Bet tā kā Latvijas Krājbankas likvidācijas process vēl nav pabeigts, pastāv izredzes, ka izdosies atgriezt arī Paula naudu.

Служба госдоходов Латвии - Sputnik Latvija
VID sola šogad nepiespriest sodu par nodokļu nenomaksāšanu

"Mēs visi uz to ceram, jo tiesu process notiek, lieta nav slēgta, tātad iespējams arī pozitīvs rezultāts," nobeigumā sacīja viņa.

Atgādināsim, ka Raimonds Pauls vairākkārt kritizējis Latvijas varasiestādes saistībā ar finanšu jautājumiem. Tā, 2017. gadā viņš paziņoja, ka viņa pensija esot pārāk maza. "Es nesaņemu to, ko esmu pelnījis. Ja godīgi, uzskatu, ka man par tiem gadiem un to, ko valstij esmu devis ar saviem nodokļiem, vajadzētu būt vismaz 5000 eiro mēnesī," teica Pauls, kurš saņem mēnesī 800 eiro pensijā.

Tāpat komponists pastāvīgi atgādina, ka Latvijas Krājbankas kraha laikā pazaudēja lielus uzkrājumus. Komponistam Raimondam Paulam bankā glabājās gandrīz 700 tūkstoši latu (aptuveni miljons eiro – red.), no kuriem tika izmaksāti vien 70 tūkstoši. Pēc Paula sacītā, stāsts ar Latvijas Krājbankas bankrotu ir viena no lielākajām zādzībām Latvijas vēsturē.

"Nez vai kāds tika notiesāts Krājbankas lietā? Nē, neviens, kaut gan acu priekšā banka tika izzagta. (…) Krājbankas administrators pelna miljonus. Bet viens no tiem miljoniem ir manējais. Taču to man neviens neatdos. Bijušais Krājbankas šefs esot jau Amerikā. Laiks ir pagājis, un vainīgo nav," ar rūgtuma sajūtu pateica Pauls.

Ziņu lente
0