Negribam bēgļus: Latvijas un Ungārijas ārlietu ministri sazvērējušies pret Briseli

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasМигранты в лодке
Мигранты в лодке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un Ungārijas ārlietu ministri Edgars Rinkēvičs un Pēters Sījārto tikušies Rīgā un iecerējuši demaršu pret Eiropas Savienības migrācijas politiku.

RĪGA, 12. janvāris - Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Ungārijas ārlietu un tirdzniecības ministrs Pēters Sījārto tikās Rīgā piektdien, 11.janvārī un vienojās par demaršu pret Briseli, vēsta Bb.lv.

Sījārto ieradās Latvijā īsā darba vizītē. Sarunā ar Rinkēviču tika apspriesti Latvijas un Ungārijas divpusējās sadarbības jautājumi, drošības politika un ekonomiskā sadarbība, kā arī aktuālākie jautājumi par notikumiem Eiropas Savienībā un attiecībās ar kaimiņvalstīm.

​Cita starpā politiķi kritiski izvērtēja Briseles ierosināto bēgļu izmitināšanas kvotu sistēmu. Sījārto uzsvēra, ka Ungārija bija viena no valstīm, kas balsoja pret obligātajām kvotām.

Viņš konstatēja, ka Latvija un Ungārija ir vienisprātis par to, ka robežu aizsardzība ir prioritārs jautājums, jo tās vēlas aizsargāt savas teritorijas un pilsoņus.

"Mēs atsakāmies no Briseles idejas par obligātajām kvotām," paziņoja Sījārto.

Savukārt Rinkēvičs akcentēja, ka regulāra sadarbība un dialogs daudzpusēju formātu ietvaros ir svarīgs Latvijas un Ungārijas savstarpējo attiecību paplašināšanās aspekts.

Ziņu lente
0