Valstiskuma nav, priekš kam karogs: iedzīvotāji apspriež simbola zādzību no tiesu nama

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Латвии
Флаг Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zemgales Rajona tiesas pārstāvji Aizkrauklē vērsušies Valsts policijā sakarā ar karoga pazušanu, ierosināts kriminālprocess.

RĪGA, 8. janvāris – Sputnik. Pēc Jaungada svinībām Zemgales Rajona tiesas administrācija Aizkrauklē atklājusi Latvijas karoga pazušanu no tiesu nama fasādes, vēsta Latvijas Avīze.

Tiesas pārstāvji sakarā ar karoga pazušanu vērsušies Valsts policijā, ir ierosināts kriminālprocess. Pēc kāda panta tiks sodīti vainīgie gadījumā, ja viņi tiks noskaidroti, ir atkarīgs no notikuma apstākļiem, kuru var traktēt ne vien kā zādzību, bet arī kā valsts simbola zaimošanu.

Флаг Латвии с траурной ленточкой - Sputnik Latvija
Policija reaģēja uz karogu ar sēru lenti no atkritumu maisa

Saskaņā ar Krimināllikumu par jebkāda veida Latvijas karoga attēlojuma zaimošanu vai acīmredzamas necieņas izteikšanu – pat pret tādu, kas tiek izmantots dekoratīvos nolūkos, – ir paredzēta kriminālatbildība – cietumsods līdz trīs gadiem, vai īstermiņa brīvības atņemšana, vai arī naudas sods.

Ziņu par karoga pazušanu no tiesu nama aktīvi komentēja Internetā – lielākoties humoristiskā tonī.

"Laikam, kāds nodot māju ekspluatācijā. Bez karoga nepieņem, tur nav kur nopirkt. Tādēļ nodos māju un atdos. Nu, vai arī ātrāk atradīs pazudušo. Vispār karogs ir nopietna lieta, par to arī reālu cietumsodu var piešķirt," uzrakstīja Nata Kuzņecova-Brehmane.

"Es no visiem noņemtu… pēc valstiskuma tur nemaz neož… Jautrais Rodžers būtu vietā…" uzrakstīja Igors Medvedevs.

"Jūs nesapratāt. Viņi nozaga, lai izmazgātu… Atmazgās Latvijas "godu" un atgriezīs," zobojas Petja Kkkkk.

Ziņu lente
0