Nevajag stāvvietu pārvērst par auto izgāztuvi: kā sodīs pamesto mašīnu īpašniekus

CC0 / pixabay / Старый брошенный автомобиль "запорожец"
Старый брошенный автомобиль запорожец - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādā autostāvvietā Rīgā pamazām krājas pamestas automašīnas. Kāds sods draud to īpašniekiem.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Rīdzinieku uzmanību Sarkandaugavā izpelnījusies kāda apsargājama autostāvvieta – daļa no tās pārvērtusies par autoizgāztuvi. Par neglīto ainu kanālam LTV pastāstīja kāda kaimiņmājas iedzīvotāja.

Autostāvvietas īpašniece Ksenija atzina, ka daži klienti atstāj auto uz divām vai trim diennaktīm, bet pēc tam pazūd, un "mēs nezinām, kur viņus atrast".

Колесо гоночного автомобиля - Sputnik Latvija
Ar sodu ir par maz: par plikām riepām tiks konfiscētas numura zīmes

"Nāk klienti pastāvīgie – mēs ņemam tālruņa numuru, caurlaidi rakstām, tad mēs varam viņus atrast. Ja cilvēki nāk uz diennakti, nedēļu, divām nedēļām, mēs viņiem uzrakstām parasto kvīti (…) un pēc tam, pēc kāda laika pazūd, un dažas mašīnas stāv trīs četrus gadus," stāstīja stāvvietas īpašniece.

Rīgas Pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Zemene paskaidroja, ka stāvvietas uzņēmumam vispirms būtu jāvēršas pie klientiem un jārod kopīgs tiesisks risinājums, piemēram, apsegt automašīnas, lai tās nebūtu redzamas apkārtējo namu iedzīvotājiem. 

Otrs risinājums –  transportlīdzekļu īpašnieki šīs nolietotās automašīnas var nodot atkritumu pārstrādes uzņēmumiem. Šajā gadījumā teritorijas nomniekam ir dots termiņš šī gada ietvaros. Ja pēc šī termiņa notecējuma nebūs konstatēti nekādi uzlabojumi, šajā situācijā iesaistīsies Rīgas Pašvaldības policija, kam ir tiesības noteikt sankcijas transportlīdzekļu vadītājiem, skaidroja policijas pārstāve.

Likums šajā gadījumā paredz sodu no 70 līdz 1000 eiro apmērā fiziskām personām un 280-2100 eiro apmērā – juridiskām personām.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāve Ieva Bērziņa atzīmēja, ka direkcija var sniegt juridiskai personai informāciju, kas nav ierobežotas pieejamības informācija, proti –  informāciju par juridiskajām personām piederošiem transportlīdzekļiem, taču nevar sniegt ziņas par fiziskām personām piederošiem transportlīdzekļiem.

Ziņu lente
0