Ušakovs parādīja, kā Kuzja un Muris pārdzīvo Rīgas domes atlaišanu

© Foto : Facebook/Рижские КотыОфициальные рижские коты - Кузя и Мурис
Официальные рижские коты - Кузя и Мурис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Esošā Rīgas domes sasaukuma liktenis karājas mata galā. Kā šo grūto brīdi pārdzīvo Latvijas slavenākie kaķi, kuri mīt notikumu epicentrā.

RĪGA, 23. decembris – Sputnik. Bijušais Rīgas mērs, eirodeputāts Nils Ušakovs publicēja savā Facebook lapā Latvijas slavenāko kaķu fotogrāfiju.

Kaķi Kuzja un Muris Rīgas domē jau ir pārdzīvojuši varas maiņu un pārcelšanos no kabineta uz kabinetu. Kā viņi jūtas tagad, kad ir gaidāmas globālas izmaiņas?

Spriežot pēc foto, kaķiem neklājas slikti un viņi draudzīgi dzīvo Rīgas vicemēres Annas Vladovas kabinetā. Viņi sēž plecu pie pleca mazas eglītes fonā. Tiesa, izskatās uztraukušies, taču, iespējams, tas ir tādēļ, ka 2020. gads būs žurkas gads.

"Kamēr Rīgas domi pūlas atlaist, Kuzja un Muris vicemēres Annas Vladovas kabinetā gaida atnākam jauno žurkas gadu. Visiem jauku sestdienu!" parakstīja kaķfoto Ušakovs.

Kuzja un Muris ir neoficiālie Rīgas domes darbinieki kopš 2011. gada, kad tagad jau bijušais Rīgas mērs paņēma viņus no patversmes "Ulubele".

Taču kopš brīža, kad Ušakovs pameta pilsētas mēra posteni un tika ievēlēts Eiropas Parlamentā, abu kaķu dzīve mainījusies uz slikto pusi: Dainis Turlais, kurš pret viņiem attiecās labi, noturējās mēra krēslā ļoti neilgu brīdi, savukārt esošajam mēram Oļegam Burovam ir alerģija pret kaķiem.

Кот Кузя в Рижской думе - Sputnik Latvija
Muris staigā pa galdu: Rīgas kaķi iejutušies Annas Vladovas kabinetā

Informācijas avoti domē ziņoja, ka kaķi ļoti ilgojas pēc pazīstamiem cilvēkiem – pēc Ušakova ievēlēšanas Eiropas Parlamentā darbu domē zaudēja arī mēra sekretāri, – un ka Muris pat vairākas reizes stresa dēļ nokārtoja dabiskās vajadzības uz krēsliem.

Taču rezultātā viss beidzās veiksmīgi: kaķi pārvācās dzīvot uz jaunās vicemēres Annas Vladovas kabinetu, kura mīl dzīvniekus.

Tagad Muris staigā uz viņas galda, savukārt Kuzja ievēro diētu, jo ir uzņēmis lieko svaru.

Kaķu uzturēšana nav iekļauta Rīgas domes budžetā: Vladova no savas kabatas tērē aptuveni 45 eiro mēnesī, lai nodrošinātu kaķiem ēdienu, kaķu smiltis un citas viņiem nepieciešamās lietas.

Ziņu lente
0