Kas tas par miernesi, parasts naciķis: Sencovs norāts par KF karogu dedzināšanu Latvijā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasОсужденный в РФ за подготовку теракта украинский режиссер Олег Сенцов
Осужденный в РФ за подготовку теракта украинский режиссер Олег Сенцов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Režisors Oļegs Sencovs, uzturoties Latvijā, nolēmis izmantot vietējo politiķu piemēru: kā EP deputāte Sandra Kalniete sadedzināja savu kleitu Georga lentes krāsās, tā ukrainis svilināja no biļetēm izrautus Krievijas karodziņus.

RĪGA, 21. decembris — Sputnik. Ukraiņu karavīri un par terorakta gatavošanu Krievijā notiesātais režisors Oļegs Sencovs, kuri patlaban saņem rehabilitācijas kursu Jūrmalā, cenšas izklaidēties – viņi dedzina no ielūgumiem izplēstus Krievijas karodziņus.

Video ierakstu no sanatorijas "Vaivari" numura, kur notika "politiskā akcija" savā lapā Facebook publicēja pats Sencovs – karogi nedeg, ukraiņi regulāri pāriet pie sarunām krievu valodā, bet komentētāji izsaka pārmetumus Latvijas valdībai, kura par nodokļu maksātāju naudu ārstē neārstējamos.

Евродепутат от Латвии Сандра Калниете - Sputnik Latvija
Kalniete saņēma no Zeļenska ordeni

Ukrainas jūrnieki, kuri 7. septembrī tika atbrīvoti saskaņā ar Krievijas un Ukrainas vienošanos par notiesāto un aizturēto pilsoņu apmaiņu. 10. decembrī ieradās Latvijā rehabilitācijai. Vēlāk viņiem pievienojās par terorakta gatavošanu Krievijā notiesātais režisors Oļegs Sencovs.

Latvijā ukraiņu jūrniekiem tiek organizētas tikšanās ar Latvijas amatpersonām, ekskursijas uz Saldu, Ogri un Bausku, parādīs Rundāles pili, kā arī aizvedīs uz Ziemassvētku koncertu.

Par ukraiņu ikdienu Latvijā Sencovs stāsta sociālajos tīklos: te viņi tiekas ar Saeimas spīkeri Ināru Mūrnieci un deputātiem, te – pastaigājas gar jūru, organizē piketu pie Krievijas vēstniecības, bez naža griež desu... Kādu dienu, acīmredzot, kad visas pieejamās izklaides jau bija apnikušas, ukraiņi mēģināja sadedzināt no ielūgumiem izplēstus Krievijas karodziņus. Vispirms uguns tiek pielaista pīpē, kad nekas neizdevās – uz salvetes. Pie tam skan kliedzieni "Slava Ukrainai!"

Video ieraksts radījis sašutuma vētru.

"Atsūtīja saiti, nespēju noticēt. Taču tagad arī esmu sašutis par Oļega notiesāšanu Krievijā. Oligofrēnus nedrīkst sēdināt cietumā, viņiem vieta ir trakonamā," raksta Valery Fomin.

"Kas tas par miernesi, parasts naciķis. Kāds naids pret visu Krievijas tautu. Noskatoties ierakstu, kļūst skaidrs, ka tas ir strupceļš ar tādiem cilvēciņiem..." savu komentāru atstāja Sergejs Šikunovs.

"Oļeg, bija pirmā preses konference, un jūs tajā izbrīnīja trakie jautājumi par boršču, par ko, kā izjutāt brīvību, kad šķērsojāt Ukrainas robežu. Bet tagad publicējat aprobežotu video? Jūs Černovila sakodusi?" bija neizpratnē Ņikita Dorohins.

"Riebjas skatīties. Jūs rehabilitē par maniem samaksātajiem nodokļiem, kad manam bērnam nav vitāli svarīgu zāļu. Pretīgi," par video bija sašutusi Anna Kravčuka.

"Paldies dievam, šito... izmeta ārā no valsts... es neesmu mūsu režīma fans, bet jūs... apkaunojat savu valsti, pazemojat. Cilvēki taču sāk domāt, ka Ukrainā visi ir tādi," dusmojās Staņislavs Koršunovs.

"Tu kaķeni paņem un ar lodītēm pašauj pa Krievijas karti, tā tik būs uzvara, klauni," ieteica Dmitriy Sotskikh.

"Puiši, jūs traki esat palikuši aiz garlaicības? Vai ti ir pilsoņa cienīgi darbi? Kad iecerējāt šo "pasākumu", pamēģinājāt no malas paskatīties? Diemžēl jūs ļoti apbēdinājāt," savas domas pauda Andrejs Grekovs.

Ziņu lente
0