Svarīgi būt savas dzīves noteicējiem: samazinājusies latviešu apmierinātība ar savu dzīvi

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasПрохожие на пешеходном переходе у железнодорожного вокзала в Риге
Прохожие на пешеходном переходе у железнодорожного вокзала в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptauja liecina, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, samazinājusies gan Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar savu dzīvi, gan to cilvēku daļa, kas uzskata, ka viņi paši nosaka tās apstākļus.

RĪGA, 17. decembris – Sputnik. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar savu dzīves līmeni ir samazinājusies, liecina pētījumu centra SKDS aptauja. Iedzīvotāju skaits, kas ir pārliecināti, ka viņi paši nosaka savas dzīves līmeni, arī ir samazinājies.

Aptaujas rezultātus Twitter vietnē publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš.

Акция протеста медиков у здания Сейма. Колонна медиков направилась к офису ЦИК для подачи заявления о сборе подписей за роспуск Сейма - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji nosaukuši galveno veselības aprūpes problēmu valstī – tā nav nauda

"Latvijas iedzīvotāju apmierinātības ar dzīvi līmenis šogad vairs nav turpinājis paaugstināties, bet ir par naga melnuma tiesu pazeminājies. Līdz ar to var teikt, ka šajā rādītājā pagaidām vēsturiskais maksimums tika sasniegts 2018. gadā," uzrakstīja Kaktiņš.

Šogad vidējais rādītājs sastādīja 6,93 balles no 10. Laika periodā no 2014. līdz 2018. gadam tas pastāvīgi audzis, un tikai 2019. gadā nedaudz samazinājies.

Tikai piektā daļa Latvijas iedzīvotāju pilnībā ir apmierināta ar savu dzīvi (novērtēja ar atzīmēm 9 un 10). Vēl piektā daļa atzīmēja variantu 8 balles. Visvairāk – 23% respondentu – paziņoja, ka novērtē savu apmierinātību ar dzīvi ar 7 ballēm no 10.

​Šogad samazinājusies arī Latvijas iedzīvotāju pārliecība, ka viņi paši ir savas dzīves līmeņa noteicēji. Arī šis rādītājs savu maksimumu sasniedza 2018. gadā (7,47 balles no 10), savukārt šogad rādītājs ir nokrities līdz 7,39 ballēm, kas ir nedaudz augstāk, nekā 2016. gadā.

Aptuveni trešā daļa Latvijas iedzīvotāju (35%) paziņoja, ka tieši viņi pilnā mērā nosaka savu dzīves līmeni (9 un 10 balles), savukārt par populārāko atzīmi kļuva 8 balles (19% respondentu).

​Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, lai gan oficiālā statistika fiksē lēnu labklājības izaugsmi, iedzīvotāju daļa, kas ir gatavi aizbraukt no Latvijas, paliek nemainīgi augsta.

Ziņu lente
0