Latviešu valoda un mūžīgā vara: Nacionālās apvienības deputāti Rīgā lēma Latvijas likteni

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešu valoda un latviešu varasiestādes latviešu valstij, kurā dzīvo pilsoņi-latvieši: aptuveni tā izskatās Nacionālās apvienības deputātu kongress Rīgā.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) deputāti sestdien, 14. decembrī, tikās partijas kongresā ar devīzi "Ar skatu nākotnē!" Rīgā, "Gaismas pilī".

Administratīvo lēmumu starpā bija jauna apvienības priekšsēdētāja norīkošana. Par jauno priekšsēdētāju vairums deputātu atkārtoti ievēlēja iepriekšējo vadītāju – Raivi Dzintaru.

Par viņa vietniekiem izvēlējās kultūras ministru Nauri Puntuli, Eiropas Parlamenta deputātu Robertu Zīli, Saeimas deputātus Jāni Dombravu, Rihardu Kolu, kā arī Gaidi Bērziņu.

Partijas valdē ievēlēja Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, deputātus Ilzi Indriksoni, Ritvaru Jansonu, Edvīnu Šnori un Jāni Iesalnieku. Kā arī zemkopības ministru Kasparu Gerhardu un viņa padomniekus Edvardu Ratnieku un Jāni Eglīti, Rīgas domes deputāti Ievu Holmu un Bauskas novada domes deputātu Raiti Ābelnieku.

Депутат 13-го Сейма от Национального объединения Янис Домбрава на шествии легионеров в Риге 16 марта 2019 - Sputnik Latvija
Kādēļ Latvija nav latviska, piemineklis Atbrīvotājiem stāv un valstī ir daudz imigrantu

Taču tās ir formalitātes. Galvenais, ka Nacionālā apvienība izstrādāja skaidru plānu, saskaņā ar kuru visai varai Latvijā jāpāriet pie viņiem, tautas labā, protams. Turklāt, kā norādīja Raivis Dzintars savas uzstāšanās laikā, apvienība jau tā ir daudz izdarījusi latviešu valodas saglabāšanas jomā, kā arī demogrāfijas un kultūras jautājumos.

Un tagad pats galvenais Nacionālajai apvienībai ir apvienot ap sevi latviskās partijas, jo priekšā gaidāmas vairākas vēlēšanas. Tātad, jāuzkrāj enerģija cīņai par varu, paziņoja Dzintars, lai "latviska Latvijas valsts un latviešu nācija pastāv cauri laikiem".

Mūrniece atbalstīja Dzintara ideju. Latviešu partiju apvienošanos viņa nosauca par "sabiedrības vēlmi" un uzsvēra, ka Nacionālā apvienība šo vēlmi ir izdzirdējusi.

Зеркальная карта Латвии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievi nestāv pat blakus. Latvijā uzbūvēts sociālisms ar latvisku seju

Rezultātā plašākiem un spēcīgākiem sarakstiem ir "jāpadzen izšķērdētāji no Rīgas domes", kā uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. Un, kā norādīja Mūrniece, ļoti veiksmīgi ir tas, ka Rīgas domi grasās atlaist. Tad sevi arī parādīs nacionālistu komanda.

Izņemot Rīgas domi, Mūrniece pieminēja arī par Latvijas lauksaimniecību. Pēc viņas sacītā, šī nozare partijai ir ļoti svarīga. Turklāt aktuāla ir demogrāfijas krīzes un latviešu valodas problēma.

Demogrāfiju ir nepieciešams uzlabot, latviešu valoda ir jāstiprina, kā arī mediji un kultūra kopumā.

Ziņu lente
0