Izmaiņas Rīgas mikroautobusu tīklā: kur no 1. janvāra tiks atcelti atvieglojumi

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийРижский микроавтобус
Рижский микроавтобус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atvieglojumi tiks atcelti 237., 241. un 244. maršrutā, savukārt 233., 344., 322. un 346. mikroautobusam mainīsies galapunkts.

RĪGA, 14. decembris – Sputnik. Pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" grasās atcelt braukšanas atvieglojumus vairākos maršrutos, kurus apkalpo "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS), vēsta Dienas Bizness. Ietaupījums sastādīs aptuveni 1,75 miljonus eiro gadā, aprēķināja uzņēmumā.

Председатель Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Šāds "gājiens ar zirdziņu" nav vajadzīgs: Burovs par "Rīgas satiksme" atlaižu atcelšanu

Patlaban RMS apkalpo 7 tā dēvēto ekspesbusu maršrutus (oranži-baltā krāsā, braucienu tajos visi apmaksā pilnā apmērā) un 12 zili-balto mikroautobusu maršrutus, kur rīdzinieki var saņemt atlaidi (tarifs ar atvieglojumiem studentiem, pensionāriem un citām iedzīvotāju grupām).

Iepriekš Rīgas jaunais vicemērs Druvis Kleins (deputātu bloks "Rīgai!") paziņoja, ka kopā ar koalīcijas partneriem grasās izvērtēt vairāku sabiedriskā transporta braukšanas atvieglojumu atcelšanas lietderīgumu. Pēc viņa sacītā, vēlme pārvadāt sabiedriskajā transportā jaunas iedzīvotāju grupas ar atvieglojumiem un "Rīgas satiksmes" finanšu problēmu atrisināšana – ir savstarpēji pretrunīgas lietas. Kleins uzskata, ka tieši nepārdomātā atvieglojumu ieviešana ir viens no faktoriem, kas negatīvi ietekmējuši "Rīgas satiksmes" finanšu situāciju.

Pēc Kleina teiktā, audita rezultātā pieņemts lēmums atcelt atvieglojumus vēl dažos RMS maršrutos, tādējādi samazinot "Rīgas satiksmes" izdevumus par 146 tūkstošiem eiro mēnesī. Gada laikā prognozējamais izdevumu apmērs varētu samazināties vismaz par 1,75 miljoniem eiro.

Viņš paskaidroja, ka atvieglojumi tiks atcelti tikai tajos RMS maršrutos, kurus vairāk nekā par divām trešdaļām dublē "Rīgas satiksme" maršruti, savukārt pārējos saglabāsies esošajā apmērā.

Šis lēmums vēl ir jāapstiprina domes komitejām.

"Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča apstiprinājusi, ka no 1. janvāra tiks optimizēti vairāki mikroautobusu maršruti, kā arī tiks pārvietots mikroautobusu galapunkts galvaspilsētas centrā.

Муниципальное предприятия Rīgas satiksme - Sputnik Latvija
"Rīgas satiksme" vērtē iespējas atcelt atlaides dažu kategoriju rīdziniekiem

Vairākiem mikroautobusiem tiks mainīta numerācija, aizstājot pirmo ciparu 2 ar 3 – 237. mikroautobuss kļūs par 337. ekspresbusu, 241. – par 341., 244. – par 344. Tas nozīmē, ka atvieglojumi tiks atcelti vēl trīs maršrutos, jo Rīgas domes piešķiramie braukšanas atvieglojumi darbojas tikai mikroautobusu maršrutos, kuri sākas ar ciparu 2.

Tāpat no 1. janvāra tiks slēgts mikroautobusu galapunkts Satekles un Elizabetes ielu krustojumā. 233., 344., 322. un 346. mikroautobusu galapunkts tiks pārcelts uz Abrenes ielu.

Ziņu lente
0