LKS novērtēja Latvijas prezidenta ierosināto mazākumtautību nosaukumu

© Sputnik / Sergey MelkonovЮрий Петропавловский
Юрий Петропавловский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidenta Egila Levita izdomātais termins neko nemaina mūsdienu Latvijas sabiedrības konstrukcijā, akcentēja Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Jurijs Petropavlovskis.

RĪGA, 13. decembris – Sputnik. Prezidents Egils Levits ierosinājis izmantot vārdu "līdztautieši" tagadējā "cittautieši" vietā, kas paredzēts mazākumtautību pārstāvju apzīmēšanai, vēsta portāls Rubaltic. 

Lingvistisko elementu pārvietošana neko nemainīs Latvijas sabiedrības būtībā, sarunā ar Sputnik Latvija norādīja Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Jurijs Petropavlovskis.

"Līdztautieši – tie ir gandrīz "tautieši". Visai oriģināli no Levita puses, taču nedomāju, ka tas patiks latviešu elitei, kura dod priekšroku precīzam dalījumam. Psiholoģiski, no uztveres viedokļa latviešu apziņā, tāds nosaukums ir solis pretī latviešu izcilības un identitātes izplūšanai, mājiens uz lingvistiski psiholoģisku kopdzīvi. Tomēr būtību tas nemaina, tāpēc – lai sauc, kā grib," teica Petropavlovskis.

Prezidenta ierosināto netitulētās nācijas pārstāvju nosaukumu gatavi izmantot 28% aptaujāto, 44% respondentu kategoriski atteicās, vēl 28% nevarēja atbildēt noteikti – RuBaltic pastāstīja par aģentūras Kantar TNS organizētās aptaujas rezultātiem.

Ziņu lente
0