Vairākiem reģioniem Latvijā draud plūdi ilgstošo lietavu dēļ

© Foto : pixabayКапли воды
Капли воды - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ūdens līmenis upēs Kurzemē un Vidzemē pieaudzis par 2 metriem un turpina celties; vietām nokrišņu apjoms pārsniedzis 45 mm.

RĪGA, 10. decembris — Sputnik. Pēdējās dienas vairākos Latvijas rajonos bijušas lietainas. Rezultātā pārplūdušas upes, piemēram, par diviem metriem pacēlies ūdens līmenis upēs Kurzemē un Vidzemē, raksta BB.lv, atsaucoties uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru (LVĢMC). Lielākais nokrišņu apjoms reģistrēts Kurzemē un Vidzemē, ūdens līmenis šajos reģionos turpina celties.

Vietām nokrišņu apjoms pārsniedzis 35 mm, Kurzemē – 45 mm. Gaidāms, ka dažos rajonos Kurzemē un Vidzemē tiks appludinātas palienes.

​Nedēļas laikā ūdens līmenis Lielajā Juglā, Bārtas un Durbes upēs vidēji pieaudzis par 1,8-2,1 m. Mazākās ūdens līmeņa izmaiņas vērojamas Zemgalē, kur lietus nav bijis gandrīz nemaz.

Sinoptiķi prognozē, ka otrdien, 10.decembrī Latviju šķērsos auksta atmosfēras fronte, kas nesīs līdzi sausu un aukstu gaisu. Taču dienas pirmajā pusē vietām līs un pat snigs. Gaisa temperatūra sasniegs +1...+6 grādus, naktī temperatūra strauji kritīsies līdz -9 grādiem.

​Līdz piektdienai temperatūra saglabāsies zem nulles, nokrišņi nav gaidāmi. Brīvdienās nokrišņu apjoms pieaugs, gaiss iesils līdz +3...+6 grādiem.

Prognozes liecina, ka arī 2020.gada pirmie mēneši spēcīgu salu nenesīs, taču būs vēsāks nekā decembrī.

Ziņu lente
0