Līķu kalni Ķekavas novadā: mežā atrasta bedre ar neapbedītām dzīvnieku atliekām

© Sputnik / Александр Натрускин / Pāriet pie mediju bankasЧучела животных.
Чучела животных. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pastaigas laikā mežā vietēji iedzīvotāji atklāja bedri, kura bija pilna ar dzīvnieku līķiem; kas sarīkojis dzīvnieku atlieku izgāztuvi un kādēļ tas nav noziegums.

RĪGA, 9. decembris – Sputnik. Sestdien, 7. decembrī, cilvēki, kuri pastaigājās mežā pie dzīvnieku patversmes "Mežavairogi", atklāja bedri, kura bija pilna ar dzīvnieku līķiem, vēsta Rus.lsm.lv.

Notikuma vietā ieradās policija, lai noskaidrotu, kas tur notiek. Par pirmo aizdomās turamo kļuva dzīvnieku patversme. Taču izrādījās, ka patversmei ar šo bedri nav nekāda sakara.

Milzīgo dzīvnieku līķu bedri izrakuši mednieki. Turklāt viņi paziņoja, ka nekādus likumus viņi nepārkāpj.

Pēc Ķekavas mednieku biedrības "Rieksti" pārstāvja Aigara Priedes sacītā, "Mežavairogi" "iebrauca" privātā teritorijā, kurā atrodas bedre. Tādēļ viņus arī sāka turēt aizdomās.

Taču patiesībā bedre ir mednieku roku darbs, kuri saliek tajā zvērādas. Un tas viss notiek atbilstoši likumā noteiktai kārtībai. Vienīgā problēma, kuru te ir iespējams noteikt, ir ētiskā problēma.

Tā kā zvērādas gulēs bedrē, kur tās gulējušas līdz šim, līdz medību sezonas beigām. Tad dzīvnieku atliekas arī apglabās.

Dara netīro darbu visu pārējo vietā

Atgādināsim, ka "Mežavairogi" nonāk šādā nepatīkamā situācijā jau ne pirmo reizi. Šī gada februārī sociālajos tīklos nokļuva skandalozais video ar konteineriem, kuriem visās malās redzamas dzīvnieku ķepas. Toreiz noskaidrojās, ka šie baisie konteineri atrodas Ķekavas pagastā un pieder dzīvnieku patversmei.

Interneta lietotāji savā vairākumā uzreiz izdomāja, ka patversme nogalina pie viņiem nonākušos dzīvniekus, un pieprasīja nekavējoties sodīt dzīvnieku slepkavotājus. Lietā iesaistījās žurnālisti un pat politiķi.

Taču patversmes aizstāvībā nostājās, acīmredzot, informētāki cilvēki, kuri uzrakstīja par to, ka "Mežavairogi" pieņem mirušus dzīvniekus utilizācijai.

Turklāt lietotāja ar litotājsvārdu Juuli Kevade toreiz paskaidroja situāciju, publicējot informāciju, kurā pastāstīja, ka uz "Mežavairogiem" patiešām utilizācijai ved mirušus dzīvniekus no 40 pašvaldībām. Tā notiek, jo nedz patversmei, nedz valstij nav naudas saldētavām, kādas ir morgos.

Tostarp "Mežavairogi" pieņem ne vien mājdzīvnieku līķus, tādēļ konteineros atrodas arī miruši meža zvēri – stirnas, lapsas.

Ziņu lente
0