Ugunsgrēks un evakuācija Rīgā: dzīvoklī Grostonas ielā aizdegās Adventes vainags

© pixabayСвечи
Свечи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Adventes vainaga sveces kļuva par uzliesmojuma iemeslu daudzstāvu mājas dzīvoklī Skanstes rajonā: nācās evakuēt cilvēkus.

RĪGA, 8. decembris – Sputnik. Sestdien, 7. decembrī, vakarā Adventes sveces kārtējo reizi sabojāja rīdziniekiem svētku noskaņojumu, vēsta Mixnews.lv.

Uzliesmojums notiks kādā no daudzstāvu mājas dzīvokļiem Rīgā, Skanstes rajonā, Grostonas ielā.

Notikuma vietā ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) mašīnas un ātrā palīdzība. Mājas iemītniekus nācās evakuēt.

Артусс Кайминьш - Sputnik Latvija
Spēcīgs ugunsgrēks Rīgas centrā: slimnīcā nokļuvis deputāts Artuss Kaimiņš

Par laimi, ar uzliesmojumu veiksmīgi izdevās tikt galā. VUGD pārstāve Inta Šaboha paziņoja, ka par ugunsgrēka iemeslu kļuva Adventes vainags.

Atgādināsim, ka pirmo reizi uz Adventes vainaga sveces iededza svētdien, 1. decembrī. Un tajā pašā dienā ugunsdzēsēji saņēma pirmos izsaukumus. Par tradīcija upuri kļuva pat Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš. Viņa dzīvoklī ugunsgrēks bijis ļoti stiprs. Kaimiņš nokļuva slimnīcā ar nopietniem ķermeņa apdegumiem.

Ugunsdzēsēji norāda, ka ziemas svētki, kad Latvijas iedzīvotāji mājās aktīvi dedzina sveces, viņiem ir visnemierīgākais laiks. VUGD aicina ne uz mirkli neatstāt bez uzraudzības atklātas uguns avotus: katru gadu sveces izraisa daudzus ugunsgrēkus.

Ja mājās ir uzstādīts klasisks Adventes vainags, tad obligāti ir jāizmanto nedegoši svečturi un sveces ir jānovieto tikai tajos. Sveces nedrīkst novietot blakus tekstila virsmām, mēbelēm un aizkariem – tie visi ir viegli uzliesmojoši priekšmeti.

Vispār VUGD iesaka Adventes vainagos neizmantot sveces vai, vismaz, neiededzināt tās – lai vainags ar svecēm vienkārši ir skaists dekors. Ugunsdzēsības dienesta statistika ir neiedomājama: cilvēki, izejot no istabas vai pametot māju, nereti aizmirst nopūst sveces.

Ziņu lente
0