Šāds "gājiens ar zirdziņu" nav vajadzīgs: Burovs par "Rīgas satiksme" atlaižu atcelšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovПредседатель Рижской думы Олег Буров
Председатель Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visi pasažieri, kuri brauc ar Rīgas sabiedrisko transportu par brīvu vai ar atlaidi, nākamgad varēs turpināt izmantot atlaides, sola mērs Oļegs Burovs.

RĪGA, 6. decembris – Sputnik. Rīgas mērs Oļegs Burovs pārliecinoši noraidīja iespēju atcelt braukšanas atvieglojumus sabiedriskajā transportā. Pēc viņa sacītā, pašvaldības budžeta plānošanas laikā nākamajam gadam paredzēts saglabāt visas atlaides, raksta avīze Neatkarīgā Rīta Avīze.

Муниципальное предприятия Rīgas satiksme - Sputnik Latvija
"Rīgas satiksme" vērtē iespējas atcelt atlaides dažu kategoriju rīdziniekiem

Pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" bez maksas pārvadā 47% pasažieru, un tikai 14% pasažieru maksā par braukšanu pilnu cenu.

Iepriekš jaunais Rīgas vicemērs Druvis Kleins (deputātu bloks "Rīgai!") paziņoja, ka kopā ar koalīcijas partneriem grasās izvērtēt virkni sabiedriskā transporta braukšanas atvieglojuma atcelšanas lietderīgumu. Pēc viņa sacītā, vēlme pārvadāt sabiedriskajā transportā jaunas iedzīvotāju grupas ar atvieglojumiem un "Rīgas satiksmes" finanšu problēmu risināšana ir savā starpā pretrunīgas lietas. Kleins uzskata tieši nepārdomāto atvieglojumu ieviešanu par vienu no faktoriem, kuri negatīvi ietekmējuši "Rīgas satiksmes" finanšu situāciju.

Savukārt Rīgas mērs Oļegs Burovs noraidīja iespēju atcelt atvieglojumus tuvākajā laikā. Pēc viņa sacītā, neviena partija šobrīd, neilgi pirms vēlēšanām, nebūs gatava atņemt rīdziniekiem atvieglojumus, savukārt sev – iespējas saņemt balsis vēlēšanās.

Atgādināsim, ka Kleins vien dažas dienas pēc stāšanās Rīgas vicemēra amatā un pēc kļūšanas ar "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētāju daļēji nomainīja uzņēmuma padomi, atstādinot tās priekšsēdētāju Normundu Narvaišu, kā arī padomes locekļus Aināru Ozolu un Andreju Pančenko. Darbu uzņēmuma padomē turpinās Ernests Saulītis un Juris Švanders. Par jaunajiem padomes locekļiem kļuva finanšu nozares speciālists Rolands Klincis un Rīgas domes Administratīvās pārvaldes vadītāja Natālija Moškeviča. Tāpat plānots, ka padomes sastāvā tiks iekļauts Juris Švanders, kurš pagaidām ieņem uzņēmuma valdes locekļa posteni. Kad tiks norīkota pastāvīga valde, viņš uzsāks darbu padomē.

Ремонтные работы на Брасовском мосту в Риге - Sputnik Latvija
"Nauda pazudīs "melnajā caurumā": opozīcija ir pret jaunām dotācijām "Rīgas satiksmei"

Šī gada deviņos mēnešos "Rīgas satiksmes" apgrozījums sastādījis 143,428 miljonus eiro, kas ir par 21,3% vairāk, nekā analoģiskā periodā pērn. Kompānijas peļņa sastādīja 2,92 miljonus eiro, savukārt pērn uzņēmums cieta zaudējumus.

Uzņēmuma finanšu atskaitē teikts, ka 2019. gada deviņos mēnešos "Rīgas satiksme" ienākumi no pasažieru pārvadājumiem sastādījuši 37,501 miljonu eiro, kas ir par 14,4%, jeb par 4,727 miljoniem eiro, vairāk, nekā 2018. gada deviņos mēnešos.

Ziņu lente
0