"Rīgas satiksme" vērtē iespējas atcelt atlaides dažu kategoriju rīdziniekiem

© Sputnik / Sergey MelkonovМуниципальное предприятия "Rīgas satiksme"
Муниципальное предприятия Rīgas satiksme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēlme piedāvāt atlaides sabiedriskā transporta lietošanai aizvien jaunu kategoriju rīdziniekiem un "Rīgas satiksmes" finansiālo problēmu risināšana ir divi pretrunīgi jautājumi, paziņoja Druvis Kleins.

RĪGA, 5. decembris — Sputnik. Pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme" veidojusies sarežģīta finansiālā situācija, tāpēc, iespējams, nāksies pārvērtēt sabiedriskā transporta atlaižu sistēmu, informēja Rīgas vicemērs Druvis Kleins (deputātu bloks "Rīgai!") intervijā Latvijas radio.

Ремонтные работы на Брасовском мосту в Риге - Sputnik Latvija
"Nauda pazudīs "melnajā caurumā": opozīcija ir pret jaunām dotācijām "Rīgas satiksmei"

Kleins ieņēma vicemēra amatu tikai aizvadītajā nedēļā un jau pieprasījis "Rīgas satiksmes" valdes nostādnes par iespējām mazināt uzņēmuma atkarību no overdrafta – lai uzņēmuma izdevumi nepārsniegu tā ieņēmumus. Politiķis kopā ar koalīcijas partneriem plāno vērtēt, cik mērķtiecīga būtu vairāku atlaižu atcelšana braucieniem sabiedriskajā transportā.

"Ja mēs nepalielināsim dotāciju, kā šis uzņēmums atkopsies? Mans pirmais secinājums būtu to grupu, kuras brauc par atlaidēm, pārskatīšana. Ja mēs politiski lemjam, ka kaut kas jāved par brīvu, mums jāredz, kur mēs to sedzam," teica Kleins.

Vicemērs intervijā atzina, ka noteiktu iedzīvotāju grupu vadāšana bez maksas ietekmē "Rīgas satiksmes" darbu un rada tai zaudējumus.

Pēc viņa domām, nepārdomāta atlaižu piešķiršana Rīgas sabiedriskā transporta lietošanai ir viens no faktoriem, kuri negatīvi ietekmējuši situāciju uzņēmumā.

Jau dažas dienas pēc stāšanās amatā Kleins daļēji nomainīja pašvaldības "Rīgas satiksme" padomi, no tās atstādinot padomes priekšsēdētāju Normundu Narvaišu, padomes locekļus Aināru Ozolu un Andreju Pančenko. "Rīgas satiksmes" padomē darbu turpinās Ernests Saulītis, bet par jaunajiem padomes locekļiem iecelts finanšu jomas speciālists Rolands Klincis un Rīgas domes Administratīvās pārvaldes vadītāja Natālija Moškeviča. Plānot , ka nākotnē padomē strādās Juris Švanders, kurš šobrīd ieņem uzņēmuma pagaidu valdes locekļa amatu. Kad tiks izraudzīta pastāvīgā uzņēmuma valde, viņš sāks darbu padomē.

Первоклассники в столовой - Sputnik Latvija
Rīga nedrukā naudu: kādā veidā "Rīgas satiksme" ir saistīta ar bērnu pusdienām

Šī gada deviņu mēnešu laikā "Rīgas satiksmes" apgrozījums sasniedzis 143,428 miljonus eiro – par 21,3% vairāk nekā šajā periodā gadu iepriekš. Kompānijas peļņa – 2,92 miljoni eiro, lai arī pērn uzņēmums cieta zaudējumus.

Uzņēmuma finanšu atskaitē teikts, ka 2019. gada deviņu mēnešu laikā "Rīgas satiksmes" ienākumi no pasažieru pārvadājumiem sastādījuši 37,501 milj. eiro, par 14,4%, jeb 4,727 milj. eiro vairāk nekā šajā periodā 2018. gadā.

Ziņu lente
0