Par plikām riepām nāksies maksāt: ziema un policija Latvijā liek kārtīgi "apaut" mašīnas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 1.decembra valstī sodīs autovadītājus, kuri nav paspējuši nomainīt vasaras riepas pret "ziemas zābakiem".

RĪGA, 2. decembris – Sputnik. No 1.decembra policija Latvijā kontrolēs, kādas riepas izmanto autovadītāji, brīdināja Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Ceļu satiksmes noteikumi paredz: no 1.decembra pārvietošanās ar automašīnu ar vasaras riepām nav pieļaujama. No 1.decembra līdz 1.martam ziemas riepas nepieciešamas visām automašīnām un autobusiem ar maksimālo masu līdz 3500 kg. Riepas ar radzēm atļauts izmantot no 1.oktobra līdz 1.maijam.

​Ja autovadītājs nav paspējis nomainīt riepas, gaidāms sods līdz 30 eiro apmērā.

Ziemas riepu protektora minimālais dziļums – 4 mm. Aizliegts automašīnai vienlaikus izmantot riepas ar radzēm un vienkāršo protektoru.

Jāpiebilst, ka autoīpašniekiem ieteikts pievērst uzmanību riepu vecumam: nav ieteicams izmantot par 5-6 gadiem vecākas riepas neatkarīgi no to nolietojuma, jo ar laiku gumija zaudē sākotnējās īpašības.

Vasaras riepu izmantošana ziemā rada nopietnu risku. Šī pārkāpuma rezultātā apdraudēta ne tikai paša autovadītāja dzīvība, bet arī citi autovadītāji, kuri nav laikus parūpējušies par "ziemas zābakiem" savam autotransportam.

Ziņu lente
0