Latvijai tuvojas sniega vētra

© Sputnik / Sergey MelkonovСнегопад в Риге
Снегопад в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sniega kārtas biezums pēc snigšanas varētu sastādīt 6-8 centimetrus; redzamība uz ceļiem pasliktināsies, iespējama apledojuma veidošanās.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, šodien, 30. novembrī, daudzos Latvijas reģionos, lielākoties centrālajā daļā, gaidāms sniegs.

​No Rīgas jūras līča atnāks mākoņu masas, kuras izraisīs spēcīgu snigšanu un sniegputeni. Lielākoties tiks skarti centrālie un dienvidaustrumu novadi.

Sniega kārtas biezums pēc snigšanas varētu sastādīt 6-8 centimetrus. Redzamība uz ceļiem pasliktināsies, iespējama apledojuma veidošanās.

Tiek ziņots, ka aizritējušajā naktī sniegs jau ir izkritis Latvijas austrumu rajonos.

​Taču kopumā sinoptiķi sola, ka sestdiena būšot saulaina. Valsts ziemeļaustrumu daļā gaidāmas skaidras debesis.

Gaisa temperatūra sastādīs -1…+4 grādus. Pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē vēja brāzmas var sasniegt 15 metrus sekundē.

Arī galvaspilsētā ir gaidāms īslaicīgs sniegs un skaidras debesis. Temperatūra nepazemināsies zemāk par nulli. Pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Saskaņā ar sinoptiķu paziņojumu, laikapstākļus Latvijā šobrīd ietekmē aizejošs ciklons. Atmosfēras spiediens sastāda 750-755 dzīvsudraba staba milimetrus.

Ziņu lente
0