Prezidents ir izsludinājis budžetu

© Sputnik / Sergey MelkonovВизит президента Украины Владимира Зеленского в Латвию. Владимир Зеленский и Эгилс Левитс возложили цветы к памятнику Свободы в Риге
Визит президента Украины Владимира Зеленского в Латвию. Владимир Зеленский и Эгилс Левитс возложили цветы к памятнику Свободы в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediķu protesta akcija pie Saeimas vēl nav sākusies, savukārt prezidents jau nav izpildījis vienu no protestētāju prasībām un izsludināja budžetu.

RĪGA, 28. novembris – Sputnik. Latvijas prezidents Egils Levits izsludināja nākamā gada valsts budžetu, vēsta Jauns.lv.

Oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis publicēts likums "Par valsts budžetu 2020. gadam" un 27 to papildinošie likumi.

Saeima 14. novembrī galīgajā lasījumā pieņēma 2020. gada budžetu, kurš paredz izdevumus 10 miljardu eiro apmērā un ienākumus 9,9 miljardu eiro apmērā.

Флаг Латвии у Европарламента - Sputnik Latvija
Nauda Latvijai ir atkarota: EP deputāti apstiprina ES budžetu

Iepriekš prezidents paziņoja, ka budžets atbilst Eiropas Komisijas prasībām, kā arī paredz algu paaugstinājumu mediķiem, skolotājiem, kultūras un tiesu darbiniekiem.

"Nākamā gada budžets ir stabils un nodrošinās ekonomisko attīstību," pateica Levits. Tāpat viņš uzskata, ka budžetā ir tendences, kuras ir virzītas uz nevienlīdzības mazināšanu.

Šodien pie Saeimas no plkst. 11:00 līdz 12:00 notiek mediķu protesta akcija, kur mērķu vidū bija panākt, ka prezidents atgriež 2020. gada budžetu atkārtotai izskatīšanai.

Ziņu lente
0