Uz pusgadu tiks atlikts Administratīvās atbildības likums

CC BY 2.0 / Chris / Tram on bridgeКаменный мост в Риге
Каменный мост в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība negribētu, lai sabiedrībā un varasiestāžu darbinieku vidū saglabātos neskaidrības. Tāpēc tiks ierosināts atlikt likuma stāšanos spēkā no 1. janvāra līdz 1. jūlijam.

RĪGA, 27. novembris — Sputnik. Plānots atlikt līdz nākamā gada vidum Administratīvās atbildības likuma stāšanos spēkā, vēsta Jauns.lv.

Premjerministrs Krišjānis Kariņš paskaidroja, ka līdz šim apstiprināti vairāk nekā 90 likumu grozījumi, taču vēl 20 likumprojekti ir izskatīšanas stadijā. Valdība negribētu, lai sabiedrībā un varasiestāžu darbinieku vidū saglabātos neskaidrības. Tāpēc tiks ierosināts atlikt likuma stāšanos spēkā no 1. janvāra līdz 1. jūlijam.

Автомобильная пробка на дороге - Sputnik Latvija
Pēc Jaungada uz Latvijas ceļiem var iestāties haoss

Administratīvās atbildības likumu Saeima apstiprināja pagājušajā gadā, tam vajadzēja stāties spēkā no 2020. gada 1. janvāra. Taču šonedēļ LTV raidījums De facto atklāja, ka aptuveni trīs desmiti likumu, kam bija jānosaka soda apmēri, vēl pat nav nonākuši līdz Saeimai.

Tāpat nav pabeigta un pārbaudīta arī elektroniskā platforma APAS, kam būtu jāstrādā ar administratīvajiem pārkāpumiem. Iekšlietu ministrijā paskaidroja, ka sistēmu nav iespējams pabeigt un notestēt, kamēr nav pieņemts, piemēram, Ceļu satiksmes likums, kas ietver lielāko daļu piemērojamo sodu.

IeM jau vairākkārt lūgusi valdību un Saeimu atlikt likuma stāšanos spēkā uz pusgadu vai gadu, atzīmējot, ka pretējā gadījumā pēc gadu mijas var iestāties haoss.

Ziņu lente
0