Korens: nacionālisti Latvijā audzina jauniešus nacisma garā

© Sputnik / Sergey MelkonovИосиф Корен - Латвийский антифашистский комитет
Иосиф Корен - Латвийский антифашистский комитет - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālisti audzina jauniešus nacionālradikālisma tradīcijās, iegalvo, ka Latvija ir latviešu zeme un nevienam citam te nav tiesību galvu pacelt, norādīja Latvijas Antinacistiskās komitejas līdzpriekšsēdētājs Josifs Korens.

RĪGA. 26. novembris – Sputnik. Britu neonacistiskās organizācijas "National Action" dibinātājs Bendžamins Reimonds 2015. gadā apmeklējis Nacionālās apvienības – valdošās koalīcijas locekles – biroju un, saskaņā ar LTV raidījuma "De facto" žurnālistu datiem, kopā ar NA locekli Raivi Zeltīti piedalījies leģionāru gājienā.

Pirms divdesmit gadiem Eiropā tāda situācija radītu skandālu, taču tagad diemžēl tā ir objektīva realitāte, sarunā ar Sputnik Latvija konstatēja Josifs Korens, Latvijas Antinacistiskās komitejas līdzpriekšsēdētājs, starptautiskās kustības "Pasaule bez nacisma" prezidija loceklis, reģionālās nodaļas "Latvija bez nacisma" vadītājs.

"Latvijas antifašisti jau sen brīdināja par Nacionālās apvienības sastāvā esošās jauniešu organizācijas "Visu Latvijai!" ultraradikālo raksturu. Viņi audzina jauniešus nacionālradikālās tradīcijās: "Latvija ir latviešu zeme, un nevienam citam šeit nav tiesību pacelt galvu." Nav nekāds brīnums, ka viņi kontaktējas ar ultranacionālistiem no visas pasaules, meklē iespējas radīt kopīgu tīklu. Nacisms kā pelējums aizņem visu pieejamo telpu. Diemžēl Eiropā to daudzi nesaprot," konstatēja Korens.

Iepriekš kļuva zināms, ka Latvijas Valsts drošības dienests pārbauda Zeltīša saikni ar pašlaik slēgto neonacistu forumu "Iron March".  Lietotāju datu bāzes noplūdes rezultātā noskaidrojies, ka forumā aktīvi strādājuši vismaz trīs Latvijas iedzīvotāji, ieskaitot Zeltīti. Nacionālā bloka ģenerālsekretārs steigšus paskaidroja, ka kopš tā laika viņa politiskie uzskati ir kardināli mainījušies. Forumu moderēja Reimonds – aktīvists, kurš apciemoja NA līderus 2015.gada pavasarī.

Toreiz Latvijas Antinacistiskās komitejas vadītājs Aleksejs Šaripovs paskaidroja Sputnik Latvija, ka vietējos antinacistus informācija par Zeltīti nav pārsteigusi, jo, pēc viņa vārdiem, starp nacionālu un nacistisku partiju vienmēr stāvējusi vienlīdzības zīme – to uzskati nebūt neatšķiras.

Ziņu lente
0