Rīgas mērs izvēlējās trīs pilsētas egles

© Sputnik / Sergey MelkonovРождественская елка на Ратушной площади в Риге
Рождественская елка на Ратушной площади в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētku dienās trīs galvenās egles priecēs rīdziniekus un galvaspilsētas viesus Doma laukumā, 11.novembra krastmalā, pie Akmens tilta, un Rātslaukumā.

RĪGA, 22. novembris — Sputnik. Pēc tradīcijas, Ziemassvētku un Jaungada svētku priekšvakarā Rīgas domes vadība kopā ar SIA "Rīgas meži" pārstāvjiem dodas uz Tīreļu mežniecību – izvēlēties pilsētai skaistākās svētku egles.

Savulaik Tīreļu mežniecībā tika iestādītas egles Slokas celulozes un papīra kombināta vajadzībām. "Rīgas meži" darbinieki katru vasaru atlasa 50 gadus vecas egles, bet galīgo lēmumu kopš 2006. gada pieņem Rīgas domes vadība, personīgi ierodoties mežniecībā.

Šajā ļoti svarīgā lietā viņiem vienmēr palīdz eksperti - šogad tie ir Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas un Rīgas pamatskolas  "Rīdze" audzēkņi, kā arī dziedātāji no jaunatnes kora Sono.

Rīgas mērs Oļegs Burovs un vicemēre Anna Vladova kopā ar bērniem, izvēlējās trīs skaistākās Ziemassvētku egles.

"Svētku laikā egles priecēs apmeklētājus Doma laukumā, 11.novembra krastmalā, pie Akmens tilta, un Rātslaukumā.

Plānots, ka egli Doma laukumā svinīgi iedegs pirmās Adventes dienā, 1.decembrī, bet Rātslaukuma egli – 5.decembrī. Tostarp arī citur pilsētā svētku laikā tiks uzstādītas un izgreznotas desmitiem eglīšu – gan pie Centra Sporta kvartāla, gan kultūras pils "Ziemeļblāzma", gan VEF Kultūras pils un citviet pilsētā," raksta Burovs savā Facebook lapā.

Ziņu lente
0