Politika

Opozīcija savākusi parakstus, lai rosinātu Rīgas mēra Burova atstādināšanu no amata

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Олег Буров
Мэр Риги Олег Буров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Opozīcija plāno ierosināt Rīgas mēra Oļega Burova atbrīvošanu no amata; pirmstermiņa vēlēšanu gadījumā neatkarīgo deputātu frakcija ir gatava atbalstīt jebkuru pašvaldības vadītāja kandidātu no opozīcijas.

RĪGA, 22. novembris — Sputnik. Rīgas domes opozīcijas partijas savākušas 20 parakstus, kas nepieciešami, lai ierosinātu domes priekšsēdētāja Oļega Burova atstādināšanu ("Gods kalpot Rīgai"), informēja partijas "Latvijas attīstībai" pārstāve Ieva Graudiņa-Šutko, raksta jauns.lv.
"Mēs redzam, ka Burovs netiek galā ar domes vadību, tādēļ pieņemts lēmums pieprasīt viņa demisiju," viņa teica.

Мэр Риги Олег Буров у памятника Свободы в День Лачплесиса - Sputnik Latvija
Intervija
Burovs: krievu mērs – pats par sevi bija sasniegums

Deputāts Dainis Locis ("Visu Latvijai" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK) paziņoja, ka tādējādi opozīcija vēlas pārbaudīt Burova spēju nodrošināt vairākumu balsu. "Mēs gribam redzēt, vai tiešām Burovam vairs nav neviena neatkarīgā deputāta atbalsta, jo varianti ir dažādi. Mēs šajā spēlē neko nezaudēsim, jo, ja viņam balsis būs, tad būs, ja nebūs, tad iegūsim ārkārtas vēlēšanas," sacīja deputāts.
Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 19. novembra ārkārtas sēdē Rīgas dome vienbalsīgi apstiprināja lēmumu par vicemēra Vadima Baraņņika (Neatkarīgo deputātu frakcija) atbrīvošanu no amata. Pēc tam koalīcija zaudēja šīs frakcijas 4 deputātu balsis. Tagad koalīcija Rīgas domē sastāv no  "Saskaņas" un GKR, kurai ir 28 balsis. Opozīcijai ir 24 deputāti - astoņi partijas "Latvijas attīstībai" pārstāvji, septiņi Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji, pieci VL-TB/LNNK un četri Vienotības deputāti. Tāpat domē ir astoņi neatkarīgie deputāti, tostarp četri NDF pārstāvji.

Iepriekš opozīcijas pārstāvji vairākkārt apgalvoja, ka vēlas panākt pirmstermiņa vēlēšanās Rīgā, un viens no veidiem, kā to panākt, ir sasaukt trīs ārkārtas domes sēdes, nenodrošinot tajās kvorumu. Tomēr pagaidām opozīcija nav to mēģinājusi.

Депутат Рижской думы от партии Честь служить Риге, экс-мэр Риги Олег Буров - Sputnik Latvija
Politika
Grib iet prom, bet korupcija jau aizmirsta? Burovs atbildējis "Saskaņai"

Savukārt Neatkarīgo deputātu frakcija paziņoja, ka ir gatava atbalstīt opozīcijas izvirzīto mēra amata kandidātu, pat ja nesaņems par to nekādu amatu. "Tas nozīmē, ka opozīcijai jau var būt 32 balsis. Ja opozīcija atteiksies, tas rādīs to, ka viņi principā negrib strādāt," teica frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs.
Frakcija nekonkretizēja, kurš varētu kļūt par kandidātu mēra amatam, atzīmējot tikai to, ka tam jābūt cilvēkam ar labu reputāciju, kas spēj veidot kontaktus ar visiem. NDF uzskata, ka pašreizējā koalīcija ir izsmēlusi sevi, un piemērotus kandidātus tajā nav.
Iepriekš mērs Oļegs Burovs paziņoja, ka mēģinās nodrošināt koalīcijai citu deputātu atbalstu, lai nodrošinātu vairākumu. Ja viņam tas neizdosies, tad viņš būs gatavs pamest savu posteni un ierosināt sarīkot ārkārtas vēlēšanas.

Ziņu lente
0