Švecova: Latvijas valdībai vajadzētu baidīties no tautas dusmām

© Press.lvЛюбовь Швецова
Любовь Швецова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdošā partija, pieņemot budžeta projektu Saeimā, vienkārši paņirgājusies par demokrātijas pamatprincipu, uzskata partijas "Saskaņa" deputāte Ļubova Švecova.

RĪGA, 16. novembris – Sputnik. Vakar Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) piereģistrēja divas iniciatīvas grupas parakstu vākšanai referendumam par Saeimas atlaišanu.

Parakstu vākšanai reģistrētas organizāciju "Varu Latvijas tautai" un "Centra partija" iniciatīvas. 12 mēnešu laikā ir jāsavāc un jāiesniedz CVK vismaz 154 865 vēlētāju paraksti.

Полнолуние - Sputnik Latvija
Pilnmēness budžets: kā deputāti "gaudoja uz Mēnesi"

Intervijā Sputnik Lietuva Saeimas deputāte no partijas "Saskaņa" Ļubova Švecova pastāstīja, ka valdošā koalīcija vienkārši nav ļāvusi opozīcijai izteikties par nākamā gada budžetu.

"Varu uzreiz teikt, ka debatēs par budžetu Jaunā konservatīvā partija ierosināja saīsināt uzstāšanās laiku debatēs līdz vienai minūtei... Neilgi pirms ļoti aktuālas tēmas sākuma samazināt debašu laiku, neļaujot opozīcijai izteikt savus ierosinājumus, apspriest plusus un mīnusus, kā tas notiek demokrātiskā valstī, pozīcija pieņēma lēmumu saīsināt debates. Tā ir īsta ņirgāšanās par demokrātijas pamatprincipu – viedokļa brīvību debatēs par svarīgāko dokumentu valstī nākamajam gadam un dokumentu paketi trim nākamajiem gadiem, tāpēc opozīcijai vienkārši nebija citas izejas kā piecelties un pamest zāli," pastāstīja deputāte.

Швецова: власти Латвии должны бояться гнева народа

Švecova uzsvēra, ka pieņemtais budžets būtiski ietekmēs ārstu, pedagogu un sociāli mazaizsargāto iedzīvotāju stāvokli.

"Ar tādu attieksmi ir pareizi atbalstīt "Varu tautai" iniciatīvu. Tālāka diskusija par budžetu vairs nav iespējama. Taču šī budžeta pēcgarša ir ļoti rūgta. Rūgta mediķiem, pedagogiem, četrdesmit tūkstošiem bērnu, kuri saņem pabalstu sakarā ar to, ka viņiem nav viena no vecākiem, bezdarbnieku pabalsta samazināšana... Tas ir nonsenss, ko valdība un valdošā koalīcija vakar pieņēma! Vienīgais ceļš, kā panākt, lai cilvēki, kas pieņem politiskos lēmumus, baidītos no tautas, baidītos no tautas dusmām, ir uzturēt viņos pastāvīgas bailes, ka viņus neievēlēts, tad viņu lēmumi būs pārdomātāki," teica deputāte.
Ziņu lente
0