Politika

"Saskaņa" uzstādījusi ultimātu partijai "Gods kalpot Rīgai"

© Sputnik / Sergey MelkonovПредседатель Рижской думы Олег Буров
Председатель Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņa" rosina atlaist neatkarīgos deputātus no visiem amatiem pašvaldībā un gatavoties ārkārtas vēlēšanām.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Starp partijām, kuras ir Rīgas domes (RD) valdošās koalīcijas sastāvā, izcēlies jauns konflikts: "Saskaņa" pieprasa atlaist visus "Neatkarīgo deputātu frakcijas" pārstāvjus.

Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs publiskoja savā Facebook lapā partijas "Saskaņa" paziņojumu.

"Pēdējo nedēļu laikā Rīgas domes darbs ir būtībā paralizēts. Tam iemesls ir konflikts, kas ir izveidojies starp Rīgas domes priekšsēdētāju Oļegu Burovu un Neatkarīgo deputātu frakciju (NDF), gan NDF kopumā destruktīvā rīcība.

Mēs esam spiesti vērot nepārtrauktus konfliktus, intrigas, savtīguma meklēšanu," teikts partijas paziņojumā.

Pēc "Saskaņas" pārstāvju domām, iestādēs, kuras atrodas NDF atbildībā, valda haoss: "Rīgas namu pārvaldnieks" nauda iestrēgusi PNB Bankā, tā arī nav uzsākts audits pašvaldības uzņēmumos un tā tālāk. Frakcijas locekļi atsakās strādāt tādos apstākļos.

"Mēs vēršamies pie saviem partneriem no “Gods kalpot Rīgai!” ar savu nepārprotamu atbalstu jūsu pārstāvim Oļegam Burovam un ar aicinājumu kopīgiem spēkiem nekavējoties atsaukt no amatiem Neatkarīgo deputātu frakcijas pārstāvjus - Vadimu Baraņņiku no Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka amata un no Rīgas Brīvostas valdes locekļa amata, un Alekseju Rosļikovu no Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja amata.

Депутат Рижской думы от партии Честь служить Риге, экс-мэр Риги Олег Буров - Sputnik Latvija
Politika
Grib iet prom, bet korupcija jau aizmirsta? Burovs atbildējis "Saskaņai"

Mēs piedāvājam nekavējoties uzsākt sarunas ar pārējiem Rīgas domē ievēlētiem deputātiem, lai nodrošinātu atbalstu gan Rīgas domes priekšsēdētājam, gan Rīgas domes pilnvērtīgam un stabilam darbam.

Savukārt, ja nodrošināt atbalstu RD priekšsēdētājam Oļegam Burovam bez NDF nav iespējams, tad mēs aicinām gan mūsu partnerus no GKR, gan visus parējos RD deputātus nekavējoties vērsties VARAM un Saeimā, lai pieņemtu likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu un ārkārtas vēlēšanu rīkošanu," teikts partijas paziņojumā.

Ja GKR atteiksies no sadarbības ar NDF, valdošajai koalīcijai būs 28 balsis, tātad nebūs vairākuma.

Ziņu lente
0