Atmazgāja divus miljonus: Rīgas lidostā aizturēts Krievijas pilsonis

© Sputnik / Sergey MelkonovМеждународный аэропорт Рига
Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saistībā ar aizdomām par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju Latvijā tika aizturēts Krievijas pilsonis, kurš centās izvest no valsts 240 tūkstošus ASV dolāru.

RĪGA, 13. novembris – Sputnik. Valsts ieņēmumu dienests (VID) iesācis kriminālprocesu saistībā ar iespējamu 2,3 miljonu eiro atmazgāšanas faktu, tiek ziņots iestādes mājaslapā.

Saskaņā ar VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes datiem, šī gada novembra sākumā uz risku analīzes pamata lidostā "Rīga" tika aizturēts 1986. gadā dzimis vīrietis, Krievijas Federācijas pilsonis.

Robežas šķērsošanas laikā ceļotājs, kurš grasījās izlidot uz Krieviju, norādīja, ka vēlas deklarēt skaidru naudu 240 100 ASV dolāru apmērā. Taču naudas izcelsme izraisīja jautājumus VID darbiniekiem – sākās izmeklēšana, kuras ietvaros Latvijas bankās tika veikta kratīšanas.

Служба госдоходов - Sputnik Latvija
Skaidrās naudas medības pie robežām budžetam izmaksās 850 tūkstošus eiro

Saskaņā ar VID informāciju, no vairāku Latvijas finanšu iestāžu bankas seifiem, kuri reģistrēti uz šī cilvēka vārda, tika konfiscēti vēl 1,5 miljoni ASV dolāru. Izmeklēšana uzskata, ka naudas atmazgāšanu Krievijas pilsonis īstenojis laika posmā no 2015. līdz 2019. gadam, tādējādi legalizējot naudas līdzekļus 2,3 miljonu eiro apmērā.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde iesākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 195. panta 3. daļas - par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Gadījumā, ja apsūdzētā vaina tiks pierādīta, viņam var draudēt cietumsods no 3 līdz 12 gadiem ar vai bez īpašuma konfiskāciju.

Aizdomās turamais Krievijas pilsonis atrodas brīvībā, jo viņam ir izraudzīt ierobežojošs pasākums, kurš nav saistīts ar arestu.

Ziņu lente
0