Jelgavas evaņģēliskā draudze nonakusi Valsts drošības dienesta redzeslokā

© Sputnik / Sergey MelkonovРаспятие
Распятие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jelgavas reliģiskās organizācijas locekļi nolēma pašu spēkiem pieņemt dzemdības kādai jaunietei; māte un bērns nomira.

RĪGA, 13. novembris – Sputnik. Reliģiskā organizācija "Pirmā evaņģēliskā Jēzus draudze" Jelgavā nonākusi Valsts drošības dienesta redzeslokā pēc sievietes un bērna nāves mājdzemdību laikā, raksta TVNet.

Prokuratūras pārstāve Laura Majevska apstiprināja aģentūrai LETA, ka prokuratūra ir informējusi tiesībsargājošās iestādes par iepriekšminēto organizāciju, taču plašāka informācija sabiedrībai netiek atklāta. Tieslietu ministrijā paskaidroja, ka reliģiskas organizācijas darbību var aizliegt tikai tiesa, pamatojoties uz Ģenerālprokurora ierosinājuma pamata.

Patlaban Zemgales Rajona tiesā tiek izskatīta krimināllieta par notikumiem Jelgavā 14. un 15. maijā, kad jauna sieviete, kura sastāvēja šajā reliģiskajā organizācijā, un viņas bērns nomira mājdzemdību laikā.

Ребенок - Sputnik Latvija
Eurostat: agrāk nekā Latvijā, pirmo bērnu dzemdē tikai Bulgārijā un Rumānijā

Saskaņā ar apsūdzībā minēto, izdevumam kļuva zināms, ka bojāgājušajai bija 21 gads, 14. maijā viņai sākās dzemdības. Viņas vīrs Renārs, tēvs Valdis un draudzes garīgā līdera sieva Solvita nolēma pieņemt dzemdības paši, kaut gan nevienam no viņiem nav medicīniskās izglītības.

Dzemdības bija smagas, jaunietei bija krampji, viņa zaudēja samaņu. Bērns piedzima miris, nākamajā dienā māte mira no eklampsijas - grūtniecības toksikozes formas. Saskaņā ar PVO datiem, eklampsija un pre-eklampsija ir visizplatītāko nāves gadījumu iemeslu sarakstā dzemdību laikā, taču tās var veiksmīgi diagnosticēt un novērst.

Ziņu lente
0