Latvijas ĀM lūdz Latvijas valstspiederīgos būt uzmanīgākiem Izraēlā

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание МИД Латвии
Здание МИД Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Palestīnas anklāva robežām notika pēdējo mēnešu lielākā situācijas saasināšanās, uz Izraēlas teritoriju rīta stundās tika palaists vairāk nekā 50 raķešu.

RĪGA, 13. novembris – Sputnik. Latvijas Ārlietu ministrija aicina pilsoņus izvērtēt nepieciešamību apmeklēt Izraēlu sakarā ar situācijas saasināšanos visā tās teritorijā, savukārt tos, kas jau atrodas Izraēlā, aicina uzmanīgi sekot līdzi vietējo varasiestāžu norādījumiem, tiek ziņots ĀM mājaslapā.

Pēdējo mēnešu lielākais situācijas saasinājums uz Palestīnas anklāva robežām noticis pēc tam, kad Izraēlas GKS likvidēja "Islāma džihāda"* komandieri Gazā Bahi Abu Al Atu. Izraēla uzskata Al Atu par atbildīgu par simtiem teroraktu pret Izraēlas mierīgajiem iedzīvotājiem un kareivjiem.

Uz Izraēlas teritoriju rīta stundās tika palaists vairāk nekā 50 raķešu, 20 no tām pārtvēra PRA sistēma. Raķešu apšaudes brīdinājuma sistēmas ir aktivizētas valsts dienvidu un centrālās daļas pilsētās, tostarp tik lielās pilsētās kā Telaviva, Modiina, Holona, Aškelona un Rišonlecijona.

Viena no raķetēm trāpīja dzīvojamā mājā Netivotā, cietušo nav. Viens lādiņš uzsprāga dzīvojamās mājas pagalmā Sderotā. Raķete, kura tika palaista no Gazas sektora, izraisījusi nopietnu ugunsgrēku rotaļlietu ražošanas rūpnīcā Sderotas pilsētas industriālajā zonā.

Izraēlā esošos Latvijas pilsoņus aicina uzmanīgi sekot līdzi vietējo varasiestāžu norādījumiem un aktuālākajai informācijai medijos.

Trauksmes sirēnas ieslēgšanas gadījumā visiem, kas atrodas ēkās, nekavējoties ir jādodas uz bumbu patvertnēm, savukārt visiem, kas atrodas uz ielas – uz sabiedriskajām bumbu patvertnēm vai pazemes stāvlaukumiem, kur jāpaliek vismaz desmit minūtes pēc trauksmes sirēnas beigām. Bumbu patvertņu adreses ir pieejamas šeit.

ĀM vērš uzmanību tam, ka situācija ar drošību Izraēlā ir nestabila un var strauji mainīties. Sevišķi ministrija aicina būt uzmanīgiem, atrodoties Jeruzālemē un Palestīnas Autonomijas teritorijā, izvērtēt apkārtējo situāciju un izvairīties no demonstrācijām un vietām, kur pulcējas liels cilvēku skaits un kur ir iespējamas masveida nekārtības un terorakti.

Vienlaikus ministrija aicina ceļotājus ievērot īpašu piesardzību, izmantojot sabiedrisko transportu, un iespēju robežās aicina izvairīties no tā izmantošanas.

ĀM īpaši iesaka ceļotājiem nedoties uz Gazas sektoru un rajoniem, kas ar to robežojas, savukārt gadījumā, ja cilvēks tur jau atrodas, nekavējoties pamest šo reģionu, kā arī neapmeklēt Izraēlas pierobežas reģionus ar Libānu un Sīriju.

*Teroristiskā organizācija

Ziņu lente
0