Latvijas ārsti atraduši naudu budžetā savu algu palielinājumam

© Sputnik / Андрей ТатарчукАкция протеста медиков у здания Сейма в Риге
Акция протеста медиков у здания Сейма в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Medicīnas darbinieki atraduši Latvijas budžetā liekus tēriņus lauksaimniecības dzīvnieku cilts grāmatai un okupācijas upuru memoriālam.

RĪGA, 12. novembris – Sputnik. Medicīnas darbinieku organizācijas piedāvā atlikt valsts budžeta pieņemšanu un turpināt pārrunas par līdzekļu piešķiršanu veselības nozarei, vēsta rus.liepajniekiem.lv.

Piedāvājumi iesniegti valdībai un Saeimai ar lūgumu izskatīt tos šodienas Budžeta un finanšu komisijas sēdē.

Mediķi piedāvā pārskatīt līdzekļu piešķiršanu no Zemkopības ministrijas budžeta: 16 miljoni eiro paredzēti lauksaimniecības dzīvnieku iekļaušanai cilts grāmatā, 5 miljoni eiro paredzēti ģenētiskās kvalitātes noteikšanai, 5 miljoni paredzēti investīcijām akvakultūrā un 5,2 miljoni piešķirti sadarbībai.

Латвийский политик Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Jurkāns: Latvijā nozaguši trešo daļu budžeta un vēl piestāda kaut kādus rēķinus Krievijai

Tāpat piedāvāts pārdalīt 6,6 miljonus eiro okupācijas upuru memoriāla būvniecībai.

Tādējādi mediķi piedāvā novirzīt veselības nozares labā 38 miljonus eiro budžeta izmaksu, kuru aktualitāte un lietderīgums ir apšaubāms.

"Vēlamies, lai politiķi beidzot saprot, ka veselības aprūpē strādājošie vairs nav gatavi samierināties un cīnīsies līdz galam," paziņoja Latvijas Jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis.

Iepriekš koalīcijas partneri jau centās atrast budžetā papildu līdzekļus, lai daļēji apmierinātu protestētāju prasības. Tostarp ĀM uz nenoteiktu laiku atlika vēstniecības atvēršanu Austrālijā un Jaunzēlandē – piešķirtā nauda tiks novirzīta algu palielinājumam.

Ziņu lente
0