Paiders: LTV pārvērtās ministru kanālā

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasЗдание Латвийского телевидения
Здание Латвийского телевидения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas sabiedriskajā televīzijā jāuzstājas cilvēkiem, kurus skar valdības lēmumi, nevis valdībai, uzskata Juris Paiders.

RĪGA, 12. novembris – Sputnik. Latvijas Sabiedriskos medijus pareizāk būtu saukt par valsts medijiem, jo tos savos nolūkos izmanto politiķi, paziņoja Latvijas Žurnālistu savienības valdes priekšsēdētājs, publicists Juris Paiders radio Baltkom intervijā.

Pēc viņa sacītā, LTV pārtapa ministru kanālā.

"Mums katru rītu Latvijas Televīzijā sēž ministri. Šādas nekārtības pat Krievijā nav! Tas taču ir ministru kanāls, viņu tur kā diktori apsēdušies! Tā ir sabiedriskā televīzija? Nu tas ir smieklīgi. Un tas ir jautājums īpašniekiem: vai viņi vērs vaļa durvis ar kājas spērienu dēļ tā, ka nosaka budžetu. Tas ir nepatīkami.

BBC būtu neiespējami, ka katru rītu sēdētu ministri. Jo tā ir sabiedriskā televīzija, bet pie mums ir valsts televīzija. Viņi atnāk skaidrot tautai savu "pareizo" rīcību. Bet tā taču nav tāda, jo mums ir demonstrācijas. Tur ir jāsēž cilvēkiem, kurus skar varas lēmumi, nevis varai," pateica Paiders.

Pēc viņa sacītā, šī iemesla dēļ samazinās uzticība sabiedriskajiem medijiem.

"Sabiedriskā televīzija atdota varai, lai viņi skaidrotu mums savu stulbumu. Un tas nozīmē, ka cilvēki pārstās uzticēties, šādu mediju loma samazināsies," pateica viņš.

Илья Козырев - Sputnik Latvija
Latviešu patērētāju loks sašaurinās: viens telekanāls pazudīs

Mediju grupa All Media Baltics no decembra strādās Baltijā ar zīmolu TV3. paredzētas izmaiņas grupas telekanālu darbā, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā. All Media Baltics paplašinās TV3 piedāvāto ziņu apjomu, pārceļot uz turieni lielāko daļu satura, kuru veido LNT ziņu dienests. Tāpat tiks izveidots vienots ziņu dienests.

Prezidents Egils Levits paziņoja, ka Latvijas informatīvā telpa arī līdz šim bijuši šaura, taču LNT ziņu dienesta reorganizācija vēl vairāk pasliktinās situāciju.

Ziņu lente
0