Ceļu policistiem piegādās pie apģērba piestiprināmas videokameras par 100 tūkstošiem eiro

© Valsts policijaПроверка документов
Проверка документов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pie apģērba piestiprināmās videokameras tiks nodrošinātas ceļu policistiem ar mērķi mazināt konfliktsituācijas starp policistiem un kārtības pārkāpējiem.

RĪGA, 10. novembris — Sputnik. Valsts policijas (VP) iepirkumu komisija iegādāsies pie apģērba piestiprināmas videokameras. Pirkums izmaksās 99 103 eiro, vēsta Grani.lv. līgums noslēgts ar AS "Inkomerc Holding", kuras piedāvājums uzskatīts par saimnieciski izdevīgāko.

Ziņots, ka darba laikā kameras ekrāns būs vērsts pret personu, ar ko sazinās policists, un potenciālais pārkāpējs zinās, ka notiek videonovērošana. Plānots, ka šis pasākums nodrošinās profilaksi cīņā ar pārkāpējiem un mazinās konfliktsituāciju skaitu.

Ieraksta kvalitāte nodrošinās ierakstu sliktos laikapstākļos un krēslā. Kompānija "Inkomerc Holding" apsolījusi organizēt policistu apmācību darbam ar kamerām Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Liepājā un Valmierā.

В полицейском автомобиле - Sputnik Latvija
Latvija izdevusi 50 tūkstošus dzēšgumijām? Sociālie tīkli izsmej policijas izgudrojumu

Iepriekš vēstīts, ka policijas, ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī robežsardzes vajadzībām taps speciāli formastērpi – pēc Iekšlietu ministrijas domām, tie piesaistīs lielāku skaitu interesentu darbam valsts dienestā.

Dokumentos, ko IeM iesniegusi valdībai, 2020. un 2021. gadam pieprasīta summa 1,54 miljonu eiro apmērā Valsts policijas formastērpiem, 285,7 tūkstoši eiro VUGD darbiniekiem 638,2 tūkstoši eiro – Valsts robežsardzes dienesta darbiniekiem un 210,2 tūkstoši – Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbiniekiem.

2018. gadā Valsts policija jau vērsās pie pazīstamā dizainera Bruno Birmaņa ar lūgumu izstrādāt jaunu formastērpu policistiem. Toreiz ziņots, ka viens apģērba komplekts maksā aptuveni 1,5 tūkstošus eiro.

Ziņu lente
0