Latviešu patērētāju loks sašaurinās: viens telekanāls pazudīs

© Sputnik / Sergey MelkonovИлья Козырев
Илья Козырев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plānots slēgt telekanālu LNT – pirmo neatkarīgajā Latvijā radīto komerciālo kanālu. Kāpēc tā, kas vainīgs un ko darīt?

Laba ziņa – telekanāls LNT tiek slēgts. Galu galā, brīnumi nenotiek: latviešu skaits valstī samazinās, tātad sarūk arī latviešu mediju lasītāju un skatītāju skaits un reklāmas atdeve, uzrakstīja savā Facebook lapā Iļja Kozirevs.

Līdz šim latviešu – preses patērētāju skaita sarukuma efekts nebija īpaši labi manāms, jo latviešu mediji kaut kā izdzīvoja uz citu avotu rēķina – valsts pasūtījumi, slēptā un atklātā politiskā reklāma, latviešu politisko grupējumu apkalpošana presē utt. Taču tuvākās vēlēšanas gaidāmas 2021.gadā, un naudas, lai līdz tām izdzīvotu, nepietiek. Mūs tas iepriecina.

Situācija krievu presē ir līdzīga, atšķiras tikai nianses. Līdz 2021.gadam krievu prese vēl padzīvos uz "Saskaņas" naudas rēķina, kas godīgi sazagta Rīgas domē. Vēl vairāk, krievu prese tagad ir īpaši aktuāla – tā vajadzīga "Saskaņas" un GKR konfrontācijā, kuru partnerattiecībās radās asumi pašvaldību vēlēšanu priekšvakarā.

Ja brīnums nenotiks, "Saskaņa" cietīs sakāvi pašvaldības vēlēšanās, pat ja tai izdosies vienoties ar GKR vai tās atlūzām. Pie tam "Saskaņa" kļūs toksiska jebkuram partneriem. Nākamā koalīcija RD būs latviska.

Просмотр ТВ-передач - Sputnik Latvija
"Uzspļaut aizliegumam": Rīgas viesnīcā atklāts telekanāls "Rossija"

Tātad pēc pašvaldību vēlēšanām krievu prese paliks bez Rīgas domes naudas un saruks līdz simboliskiem apmēriem. Tā ir vēl viena laba ziņa.

Starp citu, abām labajām ziņām ir kopsaucējs – pašas preses stulbums un bezatbildība.

Krievu prese pazudīs tāpēc, ka, dzenoties pakaļ tūlītējam labumam ("Saskaņas" naudiņai no RD), tā nodevusi savu lasītāju, klausītāju un skatītāju – tā neatbalstīja cīņu par krievu skolām. Par to es rakstīju vēl pirms gada.

Latviešu prese ir pieļāvusi tādu pašu kļūdu. Viņi bez ierunām atbalstīja nacionālistisko un krieviem naidīgo redzējumu, kas neizbēgami noveda pie fantastiska rezultāta – latvieši bēga no Latvijas. Galu galā tagad latviešu skaits Latvijā ir mazākais visā novērojumu vēsturē. Arī par to es rakstīju pirms gada.

Atklāti sakot, man nav žēl ne vienu, ne otru.

Ziņu lente
0